Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juanjo Aizcorbe, el segon diputat que VOX ha aconseguit a Catalunya

Juanjo Aizcorbe, el segon diputat que VOX ha aconseguit a Catalunya

El nou membre del Congrés ha sigut advocat de la família de Franco i exmilitant del PP

Juanjo Aizcorbe, el segon diputat que VOX ha aconseguit a Catalunya
Juanjo Aizcorbe, el segon diputat que VOX ha aconseguit a Catalunya | Twitter

VOX ha duplicat els seus diputats a Catalunya gràcies als resultats obtinguts a les eleccions generals del 10-N i aconsegueix una representació de dos escons pel Congrés. Ignacio Garriga, cap de llista per Barcelona, repeteix a la cambra, aquest cop acompanyat per Juan José Aizcorbe. «Advocat, catòlic, català. A la recerca de la veritat, la bondat i la bellesa»  és com es defineix ell mateix al seu compte de Twitter. Nascut a Barcelona, és el més gran de quatre germans i exmilitant del PP.

Com a advocat, va defensar als hereus de Franco  en una disputa amb l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la -que va guanyar- sobre la propietat d'unes escultures de la capital gallega. A més, va ser responsable jurídic i conseller delegat de la cadena Intereconomia, empresa que deu més de 18 milions d'euros a Hisenda.

Aizcorbe té un canviant recorregut polític

En política, segons explica el diari 'Alerta Digital', Aizcorbe va fer els seus  primers passos a Fuerza Nueva, una formació liderada per Blas Piñar en què va ocupar el número quatre a les llistes per les eleccions generals. Un temps més tard va passar a pertànyer a Juntas Españolas, un projecte polític sorgit l'any 1984 arran del fracàs i autodissolució de Fuerza Nueva que pretenia omplir el seu buit polític.

El 1992 va canviar els seus principis ideològics i va estar vinculat amb el PP dirigint el departament d'estudis i programes amb Alejo Vidal-Quadras, fins que l'any 1997 va ser candidat a dirigir aquest partit a Barcelona. Per altra banda, l'any 1998 va liderar el Partido Demócrata Español a Catalunya (PADE), al costat de l'exsecretari general d'Alianza Popular i després del PP, Juan Ramón Calero.

Aizcorbe, conegut defensor del franquisme, va ser candidat de VOX al Congrés sense èxit a les eleccions del passat abril,  però no ha sigut fins ara quan ha pogut formar part de la cambra baixa.

També et pot interessar...