Les paraules del president d'Andalusia a Alejandro Fernández per la crisi del PP català

El president andalús crida a «reflexionar sobre el model de partit» a Catalunya per "resintonitzar" amb la societat

Juan Manuel Moreno Bonilla, president de la Junta d'Andalusia.
Juan Manuel Moreno Bonilla, president de la Junta d'Andalusia. | Catalunya Diari

El president de la Junta d'Andalusia i líder del PP andalús, Juanma Moreno, ha recomanat que el PPC adopti un projecte «amb profundes arrels a Catalunya» per tal de reflotar el partit després de les eleccions al Parlament, en què van passar de quatre a tres diputats. «Crec que hem de reflexionar sobre el model de partit polític que tenim a Catalunya», ha assegurat en declaracions a la premsa abans d'oferir una conferència al Cercle d'Economia, a Barcelona.

El president andalús creu que al PP li cal «resintonitzar» amb els catalans

Moreno creu que al PPC li cal «resintonitzar una vegada més amb els catalans» i «eixamplar» la seva base per ser «un partit més permeable». Ara bé, ha deixat en mans dels «homes i dones del PPC» en «col·laboració» amb la direcció estatal l'anàlisi de la situació i la presa de decisions.

Al costat del president del Cercle d'Economia, Javier Faus, el dirigent andalús s'ha referit també a la situació creada pel coronavirus i al tancament perimetral de les comunitats autònomes de cara a Setmana Santa. Moreno ha afirmat que li «dol» perquè Andalusia «viu del sector turístic». Ara bé, ha afegit que «és la millor manera de frenar el que podria ser una quarta onada».

Davant d'aquest confinament, ha explicat que el govern andalús promourà «els destins interns» i que previsiblement es permetrà la mobilitat entre les vuit províncies de la regió perquè «el nivell d'incidència serà suficientment baix». Preguntat sobre la negativa de la Comunitat de Madrid a aquest tancament, ha explicat que Madrid té «una circumstància diferent de la resta»: «Ells són emissors de ciutadans i la resta de comunitats autònomes som receptores».

Cs i PP demanen una comissió a l'Ajuntament de Barcelona per abordar els aldarulls en les protestes pro-Hasel

En un altre ordre de coses, però encara en relació al PP, el seu grup municipal a Barcelona i el de C's han registrat una sol·licitud perquè es convoqui urgentment una comissió extraordinària per abordar els aldarulls en les protestes pro-Hasel a la capital catalana. Els dos grups també exigeixen que s'agendi de manera urgent una junta extraordinària de seguretat local. Les formacions municipals denuncien que les darreres setmanes hi ha hagut uns aldarulls «gravíssims» i «una escalada de violència» i demanen posar fi a la situació «de manera contundent, amb eines i amb tots els mitjans disponibles».

A l'escrit, C's i PP volen que a la nova comissió es debati sobre la convocatòria d'una junta extraordinària de seguretat local, que es presenti un informe detallat amb tots els danys que hi ha hagut i que es valori possibles actuacions judicials, com per exemple si l'Ajuntament podria personar-se com a acusació particular en la reclamació d'aquests danys, tant en mobiliari i béns públics com en locals particulars.


Comentaris

envia el comentari