ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Lluís Caldentey, l'únic alcalde del PP a Catalunya, es jubila

Fa gairebé 20 anys que governa a Pontons, a l'Alt Penedès, i ha decidit no tornar a presentar-se per problemes de salut
L'alcalde de Pontons Lluís Caldentey, únic alcalde del PP a Catalunya, es jubila | CatalunyaDiari.cat

 

Des de l’any 1999, Lluís Caldentey és l’alcalde de Pontons, un petit poble de la comarca de l’Alt Penedès que, des de fa un temps, és l’únic municipi de Catalunya on governa el Partit Popular. Ara, però, després de gairebé 20 anys, Caldentey es jubila sent l’únic alcalde del PP que quedava a Catalunya.

 

Lluís Caldentey ha decidit que no tornarà a presentar-se a les eleccions municipals de Pontons que se celebraran el pròxim mes de maig perquè els seus problemes de salut no li permeten continuar amb la seva activitat dia rere dia a com l’alcalde de l’Ajuntament, tot i que des de fa un temps que aquesta idea ja la tenia al cap.

 

Polèmica sobre homosexuals i immigració

El que més ha caracteritzat Lluís Caldentey en tots els seus anys com alcalde de Pontons han estat les seves opinions tan polèmiques que ha realitzat sobre els homosexuals i la immigració. Per exemple, l’any 2005, es va legalitzar el matrimoni homosexual, va dir que els homosexuals estan «tarats» perquè a la natura una persona neix «mascle o femella».

 

Segons ha explicat el diari ‘Ara’, Caldentey va declarar: «Per mi un gai és un tarat que neix amb una deformació psicològica, física, psíquica no ho sé. És una situació deforme. El que és normal és que una persona neixi mascle o neixi femella. Això és natural. Jo mai he vist dos gossos mascles fent l’amor». Per aquesta raó va negar-se a casar cap parella homosexual.

 

Pontons és l'únic municipi català governat pel PP | Cedida

 

Les seves declaracions van provocar molta polèmica i, fins i tot, Josep Piqué, que era el president del PP d’aquella època, el va amenaçar amb l’expulsió del partit. No obstant això, després de tots aquests anys s’ha mostrat ferm amb la seva decisió i no ha casat cap parella homosexual, però també ha assegurat que tampoc li han demanat. A més, aquell any també va demostrar que no tenia gaire estima pels magrebins, ja que considerava que estaven «massa protegits» i en una entrevista a ‘El Mundo’ va assegurar que al seu poble no n’hi havia, però ara ha dit que no té cap problema amb els immigrants i «si pot els ajuda».

 

Pontons, municipi independentista amb alcalde del PP

A més, el municipi de Pontons es caracteritza per ser un poble on la majoria dels seus habitants són independentistes, però durant gairebé vint anys el seu alcalde ha estat del Partit Popular. Ara encara no hi ha cap successor proposat i Lluís Caldentey ha avisat que «el candidat no el posarà ell» perquè ho ha de ser «qui ho vulgui ser», a més, també considera que l'oposició té una falta de lideratge i està desorientada.

 

Per una altra banda, Xavier Garcia Albiol vol presentar la seva candidatura per ser l'alcalde de Badalona i, el passat divendres 5 d'octubre, Albiol ha anunciat que deixa la presidència del PP català, així com el seu escó del Parlament de Catalunya, després que la seva posició es veiés afectada pels resultats tan desastrosos del 21-D on van perdre molts diputats al Parlament, passant d'onze a quatre.