Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El judici de l'1-O començarà el pròxim 18 de desembre

És quan se celebrarà la vista que servirà per decidir si el Tribunal Suprem és competent per portar a terme el procediment

El judici contra els responsables del referèndum de l'1-O començarà el pròxim 18 de desembre a les 10.00 hores del matí. Així ho ha decidit la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS), que ha confirmat que serà llavors quan se celebri la vista de l'article de pronunciament, que servirà per decidir si el Suprem és competent per portar a terme el procediment.

Les defenses prefereixen que el judici estigui en mans del TSJC

En aquest sentit, cal recordar que les defenses dels acusats ho han posat en dubte en diverses ocasions,  i han assenyalat que hauria d'estar en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Sigui com sigui, a aquesta primera vista no acudiran els presos, sinó únicament els seus advocats, ja que no ho han sol·licitat. Un cop feta pública la resolució, els interessats tindran a la seva disposició un total de deu dies per presentar les proves i testimonis per al judici, i posteriorment els acusats compareixeran davant del tribunal. 

La CUP anuncia mobilitzacions «des del primer moment» per «paralitzar el país»

L'anunci ha coincidit amb la presentació de la campanya «Alcem-nos», una proposta de la CUP presentada pel líder de la formació anticapitalista, Carles Riera, que inclou  mobilitzacions «des del primer dia del judici».

«Farem tot el possible i més per contribuir a aturar-ho tot», ha promès Riera, que ha fet una crida a «paralitzar el país», i ha insistit que tot això ha de tenir una «incidència econòmica».   Tot plegat es convertirà en una campanya de mobilització permanent que té com a objectiu qüestionar el judici  del Tribunal Suprem

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

José Montilla visita els presos a Lledoners

Aquest dimarts també hem sabut que l'expresident José Montilla va visitar els presos independentistes al centre penitenciari de Lledoners. Segons han confirmat fonts d'Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya (JxCat), l'actual senador socialista s'ha sumat d'aquesta forma a altres cares conegudes  de la formació encapçalada per Miquel Iceta que han fet aquest pas, com  el líder socialista a Barcelona, Jaume Collboni, o l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón.