El govern espanyol rebutja la condemna de Companys, però no anul·la el judici

Segons la ministra Meritxell Batet, el que ha fet el Consell de Ministres és «prendre coneixement de la declaració de reparació i reconeixement personal» a favor de l'expresident de la Generalitat

El consell preveu anul·lar el judici a l'expresident de la Generalitat
El Consell de Ministres ha rebutjat la condemna a mort de Lluís Companys | CatalunyaDiari.cat 

Tot i que en un primer moment s'ha especulat amb la possibilitat que el govern espanyol anul·lés el judici a Lluís Companys durant el Consell de Ministres celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona, l'executiu de Pedro Sánchez ha optat per rebutjar públicament la condemna contra l'expresident de la Generalitat. 

Segons la ministra Meritxell Batet, el que s'ha decidit durant la reunió de ministres és «prendre coneixement de la declaració de reparació i reconeixement personal a favor de Lluís Companys». En aquest sentit, i en ser preguntada sobre una anul·lació del judici, com han exigit, per exemple, des d'Esquerra Republicana, Batet ha assegurat que una decisió com aquesta «requereix previsió normativa», i ha revelat que «hi ha una proposició de llei que així ho preveu», en tramitació al Congrés dels Diputats. 

Matí de crispació a Barcelona 

La jornada està sent d'allò més complicada a la ciutat comtal. Les vies més importants del país —l'AP-7, la C-32 i l'A-2— presenten talls i complicacions d'allò més evidents; i, en aquest mateix context, els Mossos han dut a terme fins a 7 detencions a la capital catalana. 

Tant és així, que el cos policial català, així mateix, ha informat a les nou del matí d'una detenció que ha tingut lloc a Via Laietana, i segons apunten les primeres informacions, el detingut portava material incendiari. 

Hores després, els mateixos Mossos han informat sobre la detenció de tres individus més a la zona de Drassanes. També cal esmentar, en aquesta mateixa línia, que un periodista d'Intereconomía ha estat víctima d'una agressió enmig del carrer per part d'un CDR. 


Comentaris

envia el comentari