Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Anglada, ex regidor de l'Ajuntament de Vic.

Dos exregidors de Vic, a judici per presumptes injúries i coaccions a Josep Anglada

La denúncia es remunta a l'agost del 2017 i arriba ara als jutjats

Josep Anglada, ex regidor de l'Ajuntament de Vic.
Josep Anglada, ex regidor de l'Ajuntament de Vic, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de Plataforma per Catalunya (PxC) i actual líder de Som Identitaris, Josep Anglada, portarà a judici a dos exregidors de l'Ajuntament de Vic per presumptes injuries i coaccions. Es tracta de Jaume Colomer (ERC), que actualment exerceix de gerent al Consell Comarcal d'Osona, i l'ex regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí.

La denúncia es remunta a l'agost de 2017 quan, en un acte a Vic de rebuig als atacs terroristes de Barcelona i Cambrils, els llavors regidors li haurien volgut treure uns cartells amb el símbol de prohibició de mesquites i on es podia llegir 'Fora jihadistes de Catalunya'. Segons ha anunciat Som Identitaris, la vista se celebrarà el proper 9 de març al Jutjat d'Instrucció número 3 de Vic.

Els fets es van produir en els minuts de silenci pels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils

Els fets van tenir lloc  instants abans dels cinc minuts de silenci per rebutjar els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils. Anglada, i algunes persones que l'acompanyaven, van mostrar cartells amb el símbol de prohibició de mesquites i on es podia llegir 'Fora jihadistes de Catalunya'. Alguns ciutadans  van cridar perquè els retiressin i alguns dels regidors del consistori es van posar davant per tapar-los. Anglada va voler seguir mostrant el cartell i un dels regidors li va prendre el paper. El llavors regidor de Plataforma va intentar recuperar-lo i es van viure moments d'empentes.

Segons ha manifestat Anglada, en un comunicat, es va sentir «agredit» pels dos exregidors de l'Ajuntament de Vic. Assegura que va rebre empentes i cops per part dels llavors edils. «En una democràcia tothom té la llibertat d'expressar lliurement la seva llibertat d'expressió malgrat que en alguns no els hi agradi», assegura, tot titllant els fets d'«intolerants».

També et pot interessar...