Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Mesa del Parlament de la legislatura 2015-2017.

El judici contra l'anterior Mesa del Parlament i Mireia Boya començarà per Sant Jordi

La fiscalia defensa que el Suprem ha de jutjar Nuet i que no s'ha de demanar suplicatori al Congrés

La Mesa del Parlament de la legislatura 2015-2017.
La Mesa del Parlament de la legislatura 2015-2017, que presidia Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat aquest dilluns, dia 3 de febrer, el judici als ex membres de la Mesa del Parlament i l'ex diputada de la CUP Mireia Boya per al 23, 24 i 28 d'abril. Així doncs, la data triada per iniciar la vista coincidirà amb la diada de Sant Jordi.

L'última data proposada es va suspendre perquè Joan Josep Nuet va ser escollit diputat al Congrés i, per tant, aforat al Tribunal Suprem. El TSJC va enviar al Suprem la causa de l'ara parlamentari d'ERC, mantenint la de Boya i la de la resta d'exmembres de la Mesa, és a dir, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Guinó, que juntament amb Mireia Boya, doncs, seran jutjats el proper mes d'abril.

Nuet, a l'espera del Tribunal Suprem

Precisament aquest dilluns, la fiscalia ha presentat un escrit en què defensa que és el Tribunal Suprem qui ha de jutjar el llavors secretari de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet, ara diputat al Congrés per ERC, i que no s'ha de demanar suplicatori a la cambra baixa.

El ministeri fiscal argumenta que va ser el Suprem qui va obrir judici oral contra Nuet i que es va quedar la part dels consellers precisament perquè alguns van ser escollits diputats o senadors. Pel que fa al suplicatori,  argumenta que no s'ha d'activar quan s'accedeix a la condició de parlamentari després del processament.

També et pot interessar...