El judici del procés es podria veure per televisió

Segons avança 'El Confidencial', la vista del procés serà televisada a petició de la defensa dels encausats per afavorir la transparència del judici

El judici del procés podria ser televisiat, segons 'El Confidencial'
El judici del procés podria ser televisat, segons 'El Confidencial' | CatalunyaDiari.cat

El judici del procés serà, probablement, un dels més històrics i rellevants de la democràcia espanyola. L’independentisme, per part seva, reclamen un judici just i imparcial; mentre que part de l’espanyolisme demana que tot el pes de la llei caigui contra els encausats pel procés. Davant aquesta disjuntiva, les defenses dels polítics sobiranistes empresonats han demanat que el judici sigui televisat i, aconseguir així, la transparència de la visita oral.

Segons avança ‘El Confidencial’, el judici del procés podria ser obert a tots els mitjans que s’hi acreditin i aquests, si ho desitgen, podran oferir el tipus de cobertura mediàticaque creguin més adient.

El judici del procés, per televisió?

És la gran pregunta que ronda pels passadissos de l’Audiència Nacional. Els representants dels presos ja han mostrat la seva clara voluntat que el judici sigui obert a tothom i ara caldrà esperar a quina és la resposta judicial a la petició. Segons fonts citades pel mitjà citat, però, el president de la Sala Segona, Manuel Marchena, voldria el judici «en plenitud, llum i taquígrafs».

Els periodistes acreditats, d’altra banda, s’acomodarien en una sala annexa al judici, on el veurien a través de pantalles gegants. En aquest context, doncs, també cal destacar que el senyal televisiu de la vista seria proporcionat pel mateix Consell General del Poder Executiu.   

Una concentració a Barcelona en contra dels empresonaments dels polítics catalans
Una concentració a Barcelona en contra dels empresonaments dels polítics catalans | CatalunyaDiari.cat

 

L’article citat també esmenta que als periodistes no se’ls retirarien els telèfons mòbils i els fotoperiodistes, per la seva banda, només podrien fer fotos una vegada el jutge hagi donat el tret de sortida a la vista.

El judici, «un espectacle»

La darrera pàtina informativa d’’El Confidencial’ assegura que els magistrats del Tribunal Suprem també hi ha dit el seu què sobre la possibilitat que el judici s’ofereixi en obert. Aquests, de fet, creuen que el judici serà plenament garantista, tot i que també «un espectacle».  


Comentaris

envia el comentari