rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un cotxe s'incendia en un polígon del Vallès Oriental

Juncker creu que el 21-D serà el moment de «restablir la normalitat» a Catalunya

El president de la Comissió Europea aposta pel «diàleg» per resoldre el conflicte i diu que mai serà «favorable a l’ús de la força»
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker | Cedida

 

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha afirmat que les eleccions del 21 de desembre a Catalunya haurien de ser «el moment de restablir la normalitat» al país. «El 21 de desembre és el dia a partir del qual tot podria, hauria de millorar», afegeix en una entrevista a ‘El País’.

 

A més, diu que «hi ha d’haver diàleg» com a millor mesura que «l’ús de la força», però alhora ha deixat clar que ell no farà crides al diàleg o a la mediació. «És el govern espanyol qui ha de posar ordre a casa seva», remarca.

 

 

Juncker no concreta quin seria el seu posicionament si l’independentisme guanya els comicis del 21D. De fet, admet que no està clar si hi ha «majoria» favorable a un estat propi a Catalunya. El dirigent luxemburguès s’ha limitat a desitjar «que Espanya faci servir tota la seva força i intel·ligència per a encaminar tot això cap a un final feliç o com a mínim acceptable».

 

No obstant, reitera que mai serà «favorable a l’ús de la força». De fet, el president de la Comissió revela que tot i donar total suport a la posició del govern Rajoy, «en privat» li va traslladar «crítiques» pel «moment policial de l’1-O».

Durant l’entrevista, Juncker es mostra favorable a les tesis de l’executiu espanyol perquè està «a favor de qui respecta la llei». Alhora, destaca que a Brussel·les «Catalunya és una gran, una enorme preocupació», i afirma que la situació actual «és un desastre», perquè, «ha enrarit l’atmosfera política, ha generat una fractura interna en la societat espanyola i en la catalana». El líder de la Comissió creu que, «el nacionalisme és verí», però no creu que, «nacionalisme i populisme siguin exactament el mateix».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris