IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Juncker s’oposa a les divisions «nacionals» i «regionals» perquè fan perillar la unitat d’Europa

El líder de la Comissió Europea ha fet un discurs en rebre el doctorat en honoris causa per la Universitat de Salamanca

El president de la Comissió Europea, Joan-Claude Juncker
El president de la Comissió Europea, Joan-Claude Juncker | Cedida

El president de la Comissió Europea, Joan-Claude Juncker, ha titllat els corrents «nacionalistes» i «separatistes» de «verí», tot advertint que aquests corrents suposen un «perill» per la unitat d'Europa, segons ha informat 'Nació Digital'. Juncker ha destacat que els nacionalismes, «impedeixen que Europa treballi de forma conjunta per influir en l'esfera mundial».

El president de la CE ha dit aquestes paraules en rebre el doctorat en honoris causa per la Universitat de Salamanca. En cap cas ha citat Catalunya, però ho ha deixat caure en algun moment: «No tenim dret a desfer en l'àmbit nacional i regional un model de coexistència que hem sabut construir, si ho fem, entrarem en deriva».

Juncker ha insistit que, «sí a Europa, sí a l'Europa de les nacions, sí a l'Europa de les regions, però no a la divisió de les categories nacionals i regionals», argumentant que, «Europa també és la capacitat de viure, de treballar de forma conjunta, de sobrepassar les divisions».

Aquests missatges els ha pronunciat en rebre el doctorat, amb la presència del president espanyol, Mariano Rajoy, i dels ministres Íñigo Méndez de Vigo i Alfonso Dastis.

La no intervenció del conflicte entre l’Estat espanyol i Catalunya

Juncker va assegurar, en una conferència a la Universitat de Luxemburg, el passat 13 d’octubre, que està molt preocupat pel conflicte que s'ha generat entre Espanya i Catalunya i ha declarat que no vol un trencament. A més va explicar que considera que si Catalunya s'independitza, pot tenir un efecte dominó sobre altres estats europeus: «Si Catalunya es converteix en un Estat independent, altres farien el mateix. Això no m'agrada».

En referència a les peticions de mediació en el conflicte de la Unió Europea, Juncker va assegurar que no serà possible la seva participació en la negociació entre l'Estat i Catalunya, perquè només una de les parts ha fet aquesta petició. A més, va dir que l'executiu comunitari no fa de mediador perquè es crearia «més caos» a la UE.

Puigdemont exigeix a Juncker i Tajani a acceptar els resultats del 21-D

El president Carles Puigdemont va instar aquest dimarts, 7 de novembre, als presidents de les institucions europees i a l'Estat espanyol a acceptar els resultats del 21-D. En una apel·lació directa al president de la CE, Jean-Claude Juncker, i al del Parlament Europeu, Antonio Tajani, Puigdemont ha preguntat: «Seguireu ajudant Rajoy amb aquest cop d'estat?».

«Hem de vèncer tots plegats aquest cop d'estat del 155», va dir el president, que va exigir respecte pel qual els catalans decideixin a les urnes. «Senyor Juncker, senyor Tajani, és aquesta l'Europa que voleu? És aquesta l'Europa que ens convideu a construir?», va preguntar Puigdemont als líders europeus.


Comentaris

envia el comentari