Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras saluda a Pedro Sánchez a l’arribada a la sessió constitutiva de la nova Cambra Baixa (21-05-19)

Junqueras acusa el Suprem de situar Espanya «fora de la llei europea»

«A Europa es va dictar justícia, a l'Estat es dicta presó i persecució», lamenta

Junqueras al Congrés dels Diputats el 21 de maig de 2019
Afirmen que Junqueras tenia immunitat perquè la dona la «mateixa elecció» | Catalunya Diari

Oriol Junqueras ha acusat el Tribunal Suprem de situar Espanya «fora de la llei europea». Ho ha fet després que avui aquest òrgan li denegués la immunitat com a eurodiputat en contra de la sentència del TJUE.

A través de Twitter, l'exvicepresident del Govern ha fet arribar un missatge en què lamenta que «a Europa van dictar justícia, a l'Estat es dicta presó i persecució». Amb tot, el president d'ERC adverteix que «la democràcia sempre guanya», i anuncia que continuarà «lluitant» pels drets dels ciutadans i per la llibertat.

Aquest mateix dijous, el partit republicà ha anunciat que presentarà un recurs de súplica i accions judicials per la immunitat de Junqueras, i ha demanat «protecció» a l'Eurocambra, que abans de la decisió del Suprem ja l'havia considerat eurodiputat.

Puigdemont també ha tingut unes paraules pel Suprem

Avui l'expresident del Govern, Carles Puigdemont, també ha acusat el Tribunal Suprem de «desobeir» els tribunals europeus rebutjant suspendre de forma cautelar l'acord de la JEC que veta Oriol Junqueras com a eurodiputat. L'eurodiputat de JxCat ha llançat un dard a la justícia espanyola i ha dit, a través de Twitter, que l'Estat Espanyol anirà «de ridícul en ridícul fins al col·lapse final».

L'expresident de la Generalitat creu que és «un gravíssim error» i alerta que «qui pot quedar inhabilitat» és l'estat per permetre una «desobediència tan flagrant» dels tribunals europeus.

També et pot interessar...