Junqueras assegura que ell està a la presó per ser «conseqüent» dels seus actes

El candidat d'ERC ha explicat les seves opinions sobre la situació política de Catalunya
Oriol Junqueras | Cedida

 

El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que des de la presó quines són les seves opinions davant de la cita electoral d'aquest dijous, 21 de desembre. En una entrevista publicada a 'Nació Digital', el cap de llista ha explicat els seus sentiments sobre el president cessat, Carles Puigdemont, i la seva estada a Bèlgica. 

 

Junquera vol un «Govern ampli i conjurat»

A l’entrevista publicada pel citat mitjà, també parla sobre les possibilitats de govern i amb qui governar. En aquest sentit ha assenyalat a Marta Rovira, la número dos de la llista republicana, com l’opció per governar la Generalitat –en cas que ell no pogués—. A banda, també ha explicat com vol que sigui el Govern si ERC guanya les eleccions, en aquest punt ha assenyalat que vol «un Govern fort i cohesionat, ampli i conjurat».

 

Les forces independentistes s'han d'acabar «entenent»

D’aquesta manera també ha explicat la importància que les forces independentistes s’acabin «entenent» tot i no haver compartit els punts als seus programes electorals. A més, també ha reconegut que els papers del Govern legítim i el Govern Executiu han de ser «sumar i sumar sinergies», però no ha volgut desenvolupar massa la seva resposta.  

Junqueras davant l'Audiència Nacional | Cedida

 

 

La primera entrevista que fa en àudio des de la presó

Per una altra banda, el candidat també ha fet una entrevista a Rac1. Junqueras ha dit: «Estic a la presó perquè no m'amago mai d'allò que faig i perquè sóc conseqüent dels meus actes», amb una al·lusió a Puigdemont, que ara es troba a Bèlgica. El candidat dels republicans també ha considerat que «no hi ha cap raó» ni «cap possibilitat» de restringir-li el seu «dret» a assistir a la sessió d'investidura i, per tant, ser president de la Generalitat si guanya les eleccions. 

«L'estada en una presó contribueix a reforçar l'ànima»

Pel que fa als actes postelectorals, Junqueras s'ha mostrat optimista tot i la seva situació d'empresonament. «L'estada en una presó sempre contribueix a reforçar l'ànima, et fa més fort i et fa més convençut d'allò que sempre has representat i, en aquest sentit, animat, content i molt content de parlar amb vosaltres perquè no ha sigut gens fàcil», ha conclòs.