Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Puigdemont, al Parlament de Catalunya durant la legislatura 2015-2017.

Dard de Junqueras contra JxCat després de l'última decisió del partit de Puigdemont

El líder d'ERC critica PSC i Junts per tombar la moció contra la presidenta de la Diputació de Barcelona

Junqueras i Puigdemont, al Parlament de Catalunya durant la legislatura 2015-2017.
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya. | ACN

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra JxCat per haver tombat la moció contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, juntament amb el partit de l'alcaldessa hospitalenca, el PSC: «Contra la corrupció tothom hauria de ser clar i net. En aquest sentit, ERC sempre serà clara: fora la corrupció de les institucions», ha dit l'exvicepresident, en un missatge que ha fet arribar a través de Twitter.

Junqueras, empresonat a Lledoners, ha criticat així el suport dels socialistes i el partit de Carles Puigdemont a Marín, al ple de la Diputació de Barcelona que ha rebutjat la moció presentada per ERC, arran del cas de presumpta malversació al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat.

Els republicans demanaven condemnar la «manca de transparència» de la Diputació a l'hora d'informar sobre la causa judicial que implica la presidenta de l'ens Núria Marín, però el text ha estat refusat per la majoria absoluta del govern, format per PSC i Junts. Tots dos grups han acusat Esquerra d'haver forçat la celebració del ple amb finalitats electoralistes, una crítica a la qual s'hi ha sumat PP i C's. Tot i que la moció no ha prosperat, els grups s'han compromès de forma unànime a revisar les mesures de la Diputació per evitar la corrupció.

ERC carrega contra Marín

La moció dels republicans condemnava com s'ha gestionat la informació del cas de l'Hospitalet i retreia el comportament del govern de la Diputació a l'hora de «retre comptes» davant causes judicials com la del Consell Esportiu o la del Departament de Relacions Internacionals de la mateixa institució. Dos punts als quals el text afegia un acord per «condemnar la corrupció en totes les seves expressions» i un últim acord per revisar el Codi de Bon Govern i el Codi de Conducta dels Càrrecs Electes i Directius de la Diputació.

El portaveu d'ERC, Dionís Guiteras, ha justificat la sol·licitud del ple extraordinari d'aquest dijous per, ha dit, evitar judicis paral·lels de la ciutadania «davant unes institucions que són opaques i permissives davant les sospites corrupteles». «No hem vingut a decidir si vostè és culpable de res», ha assegurat Guiteras a Marín, a qui li ha tornat a demanar que abandoni la Presidència de la Diputació fins que la justícia esclareixi la seva responsabilitat en la presumpta malversació al Consell Esportiu.

En aquest sentit, el republicà ha retret a Marín que posés a disposició el seu càrrec a l'executiva del PSC però que no hagi fet cap gest similar a la Diputació, on la llei permet una dimissió temporal durant les investigacions judicials. «La simple sospita fa necessari que faci un pas al costat», ha insistit Guiteras.