Junqueras demana a l'Estat que no subestimi la fortalesa de l'independentisme

L'exvicepresident de la Generalitat afirma que «no m'interessa avaluar les actuacions d'altres líders»

Oriol Junqueras creu en la fortalesa actual del moviment independentista
Oriol Junqueras creu en la fortalesa actual del moviment independentista | CatalunyaDiari.cat

Oriol Junqueras ha fet un avís a l’Estat espanyol perquè no menystingui l’actual fortalesa de l’independentisme. L’exvicepresident de la Generalitat, ha defensat aquesta postura, en una entrevista concedia al corresponsal a Madrid del ‘New York Times’, que l’ha visitat a ell i a Raül Romeva a la presó de Lledoners.

El líder d’Esquerra Republicana ha admès que «van subestimar algunes de les dificultats respecte al que es proposaven fer l’any passat», fent referència a la proclamació efectiva de la república. Tot i això, ha advertit que «ningú subestimi la fortalesa del nostre moviment, estem a presó o no», i es mostra confiat que l’independentisme encara es farà més fort.

No l’interessa parlar d’altres líders polítics

Després que fa uns dies es conegués la seva falta de comunicació amb Carles Puigdemont, Junqueras no va voler respondre a les preguntes sobre que opinava la marxa d’aquest a Brussel·les. L’exvicepresident afirmava que «no m’interessa avaluar les accions d’altres líders polítics». En aquest sentit, relatava que la seva meta és mostrar a la seva gent que «està disposat a fer tots els esforços i sacrificis per defensar el que crec».

Junqueras i Romeva han rebut la visita del corresponsal del 'New York Times'
Junqueras i Romeva han rebut la visita del corresponsal del 'New York Times' | CatalunyaDiari.cat

Davant les contínues acusacions sobre els privilegis que tenen els polítics independentistes empresonats, Junqueras les ha tornat a negar. Ha recordat que l’únic privilegi que ha rebut és poder reprendre la seva vocació docent. I és que ha agraït poder haver fet algunes classes d’astronomia, història o matemàtiques a altres interns, ja que l'importa molt la política però també transmetre coneixements com «el descobriment d'UY Scuti, l'estrella més gran de l'univers». 

Ha quedat demostrat que l’Estat té un problema estructural

 L’exconseller d’Acció Exterior, Raül Romeva, ha destacat com el seu empresonament és la demostració que l’Espanya té un greu problema amb la situació dels presos encara que alguns ho neguin. «Per aquells que no creien que l’Estat espanyol té un problema estructural, la nostra llarga estada a presó els hauria de deixar clar que és un estat fracassat», ha afirmat en la seva entrevista al diari nord-americà.


Comentaris

envia el comentari