Junqueras serà el cap de llista d'ERC al Congrés

El líder d'ERC ha anunciat al matí que optava per presentar-se a la Comissió Europea

Oriol Junqueras, en un acte del Govern a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Oriol Junqueras es presentarà a les eleccions generals espanyoles, després que Tardà anuncies a mitjans de setmana que rebutjava continuar al Congrés dels Diputats. ERC ja havia anunciat aquest matí que Oriol Junqueras serà el candidat a presidir la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (EFA), el partit europeu de la formació. 

La decisió que el líder d'ERC encapçali la llista del partit a les eleccions generals del 28-A és un gest simbòlic que ha adoptat el partit amb la intenció de visibilitzar la situació dels presos. La portaveu del partit Marta Vilata ha afirmat que durà a terme aquesta estratègia «en totes les eleccions mentre duri aquesta situació».

Degut a l'empresonament de Junqueras, Gabriel Rufiàn es convertirà en la cara visible del partit a Madrid i serà, a la pràctica, qui lideri la campanya electoral. Tot i que el partit ja ha anunciat la seva decisió encara haurà de ser ratificada per les bases en un Consell Nacional que es durà a terme la setmana que ve. 

Junqueras
Oriol Junqueras serà candidat a presidir la Comissió Europea | CatalunyaDiari.cat

 

Junqueras serà també candidat a presidir la Comissió Europea

Oriol Junqueras serà també el candidat a presidir la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (EFA), el partit europeu de la formació. La decisió, que formalitzarà el consell del partit europeu en una reunió aquest dijous al migdia a Brussel·les, s'anunciarà formalment en un acte al vespre.

És la primera vegada que EFA, que normalment s'agrupa amb el partit dels Verds al Parlament Europeu, presenta un 'Spitzenkandidaten' a les europees, un procés informal pel qual cada partit designa un candidat a la presidència de la Comissió i els eurodiputats es comprometen a només avalar pel càrrec aquells que prèviament hagin estat designats.

És la primera vegada que EFA presenta un candidat a la presidència de la Comissió, en el que es considera un gest simbòlic, ja que el nom final al càrrec sempre ha de ser avalat pels estats membres. Els dos principals candidats a presidir la CE són Manfred Weber, pels populars i Frans Timmermans, pels socialistes. També es presenten pel càrrec Ska Keller i Bas Eickhout, pels Verds, i Jan Zahradil pels conservadors i reformistes europeus. 


Comentaris

envia el comentari