Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Pedro Sánchez, saludant-se al Congrés

Junqueras, poc optimista amb les negociacions entre Generalitat i Moncloa

Admet que no ha detectat «cap» senyal de Sánchez per avançar i condiciona aprovar els pressupostos de l'Estat al diàleg

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha condicionat el suport dels republicans als pressupostos de l'Estat als avenços en la taula de diàleg bilateral entre Generalitat i Moncloa. Així ho explica en una entrevista a 'El País' aquest dissabte, on l'exvicepresident del Govern insisteix: «Anem passa a passa. Ens asseurem, a veure si és possible arribar a acords».

Poc optimista amb Sánchez

Junqueras també  insta el president espanyol, Pedro Sánchez, a demostrar que «realment» vol dialogar i que està «disposat a cedir»: «La nostra posició dependrà de les actituds que veiem, i de moment no ha canviat res». El líder d'ERC admet que no ha detectat «cap» senyal per part de Sánchez ni PSOE que li permeti ser optimista.

Dard al PSC

Finalment, Junqueras diu també en l'entrevista que  seria un «plaer» creuar-se amb dirigents del PSC quan surti de la presó per veure «si aguanten les mirades» dels presos.

Torra nega eleccions anticipades

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest divendres que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha buidat la seva agenda per atendre a la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha rebutjat «taxativament» un avançament electoral. 

També et pot interessar...