Oriol Junqueras al Congrés dels Diputats

Junqueras estira la corda amb el PSOE: «La independència és irreversible»

L'exvicepresident ha intervingut en el 28è Congrés Nacional d'ERC a través d'un àudio gravat

ERC celebra aquest dissabte el seu 28è Congrés Nacional assumint que tot el que es digui i s'aprovi serà clau pel seu futur polític i que està sent observat amb lupa pel PSOE, un cop congelades les negociacions. Així, davant la importància d'aquesta cita, han utilitzat de portaveu al seu líder,  Oriol Junqueras, per deixar clar la independència de Catalunya  és «irreversible i un nou referèndum inevitable».

En un àudio gravat, l'exvicepresident de la Generalitat, insistia que des de la seva formació continuaran per una «victòria inapel·lable» que dugui a construir una «majoria independentista i plural» que sigui «incontestable».   S'ha felicitat per situar la independència «al centre», veient superada la pàgina del «vell autonomisme».

Junqueras ha insistit també que no es penedeix de ser a la presó per haver posat les urnes: «Ho tornaria a fer». Però ha defensat que ara la via que cal explorar no és aquesta sinó que cal «parlar amb tothom», fent clara referència al govern espanyol. 

Portaveus del 'sit ant talk'

El matí també ha comptat amb les intervencions de dues de les cares principals del partit; el coordinador general, Pere Aragonès, i la secretària adjunta, Marta Vilalta. Aragonés ha fet una  crida al PSOE a obrir una nova etapa política que «desplaci la repressió». «S'entén o no s'entén?», preguntava tant en català i com en castellà al partit socialista.

Pere Aragonès durant el 28è Congrés Nacional d'ERC
Pere Aragonès ha reclamat el paper d'ERC com a «portaveu del 'sit and talk' | CatalunyaDiari

El vicepresident de la Generalitat afirmava que des d'Esquerra tenen la intenció de fer de «trencaglaç del bloqueig» i de ser «portaveus del 'sit and talk'».  Però demana als socialistes desjudicialitzar el conflicte polític, assegurant que no esperin una confiança plena «de cop i volta» després d'anys de «deslleialtats, burla i mofa».  

Per la seva banda, Vilalta ha demanat que calen fer passes endavant per dur a terme una «política en majúscules». Ha tornat a defensar l'aposta per la «via política per resoldre conflictes» i ha  instat al PSOE a no perdre les oportunitats que aportin «la paraula i les urnes». 

També et pot interessar...