Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

Junqueras demana al Suprem que pregunti al TJUE si se'l podia condemnar sent eurodiputat

També ha presentat un recurs de súplica contra la prohibició del Suprem a la seva participació al ple de l'Eurocambra d'aquesta setmana

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras, en una conferència de premsa des de la presó el mes d'abril de 2019. | CatalunyaDiari.com

El president d'ERC,  Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres, 15 de gener, un recurs de súplica al Tribunal Suprem  contra la decisió que va prendre de prohibir-li assistir, aquesta setmana, al ple de l'Eurocambra  a Estrasburg, anul·lant la suspensió de la seva inhabilitació i avalant la decisió presa el passat 3 de gener per la Junta Electoral Central.

En el mateix recurs, però, Junqueras obre la porta a què es pugui reconèixer la nul·litat de la sentència. En el text, la seva defensa, liderada per Andreu Van den Eynde, demana a la sala segona del Tribunal Suprem que elevi una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè confirmi si s'ajusta a llei que Junqueras fos condemnat el passat 14 d'octubre sense un suplicatori de l'Eurocambra malgrat que, com va reconèixer el mateix TJUE, Junqueras era en aquell moment eurodiputat de ple dret.

Junqueras, Romeva, Bassa i Forcadell intenten activar el 100.2

Alhora, la defensa d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell està intentant activar la via de l'article 100.2 del règim penitenciari perquè puguin sortir de la presó de Lledoners aprofitant el segon grau, després que la Generalitat ratifiqués aquest estadi la setmana passada. Aquest article forma part del programa de tractament individualitzat que té qualsevol pres en segon grau. Preveu que un reu pugui sortir al carrer a treballar, per la qual cosa, les mateixes fonts han explicat que ara s'està preparant la documentació perquè el centre la valori i pugui fer una proposta.

Aquesta via seria la que utilitzarien Junqueras, Romeva i Bassa. En el cas de Forcadell s'adoptaria una altra estratègia, atès que està jubilada i, per tant, no pot treballar. Les mateixes fonts expliquen que, per a ella, la via passaria per un voluntariat o per cuidar la seva mare. De fet, l'expresidenta del Parlament ja va demanar estar a la presó de Mas d'Enric per estar-hi a prop.

També et pot interessar...