Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'acte de campanya a Badalona.

Junqueras renuncia a la via unilateral i dona suport als indults

El líder d'ERC admet que Junqueras: «L'amnistia és la prioritat però hi ha gestos que poden alleugerir el conflicte»

Junqueras fa un pas al costat. El líder d’ERC descarta la via unilateral i obre la porta a un nou escenari: els indults. I ho fa, assegura, per alleugerir el conflicte entre Catalunya i Espanya.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, insisteix que l’amnistia és la prioritat per posar fi a la persecució judicial Tot i això afegeix que hi ha «gestos» que poden alleugerir el conflicte. D'aquesta manera, fa referència en un article a l'Ara als indults que es planteja el govern de Pedro Sánchez.

«Hi ha gestos que poden pal·liar el dolor de la repressió i el patiment de la societat catalana», assegura. 

En aquesta línia, el líder republicà també insisteix: «Qualsevol gest en la línia de la desjudicialització del conflicte ajuda a poder recórrer aquest camí», afegeix.

D'altra banda, Junqueras també fa autocrítica. «La resposta de Catalunya a l'1-O tampoc va ser entesa com a plenament legítima per una part important de la societat». 

Finalment Junqueras va més enllà i estén la mà a tots aquells que s'hagin pogut sentir «exclosos».

Un nou trencament

D'altra banda, l'expresident Carles Puigdemont defensava fa només uns dies que la taula de diàleg és «entre dos governs» arran d'una pregunta sobre la possibilitat que el líder d'ERCOriol Junqueras hi participi.

"Ni soc en el Govern, ni el tutelo", ha remarcat el líder de JxCat. Així mateix, ha afegit: «Que triïn amb qui volen parlar, no en farem causa». D'altra banda, Puigdemont ha avisat que els indults no són la «recepta per a una solució política».

«No acabaran amb la repressió» deia el passat dijous en una roda de premsa per valorar les cautelaríssimes del Tribunal General de la Unió Europea