Oriol Junqueras diu que sortirà de la presó «amb el puny alçat i la mà estesa amb tothom»

El líder d'ERC assegura tenir «una profunda sensació d'injustícia» i es mostra convençut que «sortiré al carrer perquè els ciutadans així ho exigiran»
Oriol Junqueras, empresonat a Estremera  | Joaquim Domingo - CatalunyaDiari.cat

 

L’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dijous, 7 de desembre, que sortirà de la presó «amb el puny alçat i la mà estesa a tothom, amb voluntat de cosir, de teixir complicitats». El líder d’Esquerra Republicana, a través d’una carta redactada al ‘Diari Ara’, ha explicat també que «sortiré al carrer perquè els ciutadans així ho exigiran».

Juqueras, qui assegura que va acomiadar-se de Carles Mundó —excompany de cel·la del barceloní— amb «una sentida abraçada i corprès perquè jo no podria acompanyar-lo», ha detallat també que per a ell «és complex de gestionar emocionalment» passar «d'albirar una retrobada amb aquells que avui enyoro més que mai a quedar-me reclòs en una presó a l'extraradi de Madrid».

 

«Una profunda sensació d’injustícia»

Així mateix, Junqueras ha explicat que va sentir una «profunda sensació d'injustícia» quan dimarts passat, 7 de desembre, va saber que el Tribunal Suprem no el deixava en llibertat. Amb tot, ha subratllat que «aquest conflicte no va de banderes: el que estem fent és una defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania».

 

Finalment, l’exalcalde de Sant Vicenç dels Horts ha conclòs el seu escrit fent un cant d’amor a la llibertat. «L’amor a la llibertat és més fort que qualsevol rancúnia. No ho hem d’oblidar. Perquè en l’oblit hi ha la injustícia», ha argumentat Junqueras.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris