Junqueras: «A ningú se li acudirà suspendre un eurodiputat»

El president d'ERC explica que va anar a la sessió constitutiva del Congrés amb ganes d'ensenyar un somriure a les persones que li «volen mal»

El president d'ERC explica que va anar a la sessió constitutiva del Congrés amb ganes d'ensenyar un somriure a les persones que li «volen mal»
El president d'ERC explica que va anar a la sessió constitutiva del Congrés amb ganes d'ensenyar un somriure a les persones que li «volen mal» | CatalunyaDiari.cat

Segons Junqueras, sortir escollit eurodiputat aquest diumenge seria una «oportunitat formidable» perquè tindrà la possibilitat d'intervenir a l'Eurocambra. «Si el Parlament europeu decideix no suspendre’m, no em podrà suspendre ningú», ha avisat. Sobre la sessió constitutiva del Congrés, Junqueras ha explicat que hi va anar amb ganes d'ensenyar «un somriure, el convenciment i l'orgull» davant de persones que li «volen mal».

«Aplaudeixen que estem a la presó pels seus interessos»

«Alguns saben que som innocents, però pels seus interessos i per egoisme aplaudeixen i toleren que persones innocents estiguem a la presó», ha afegit en referència a alguns diputats del Congrés. En aquest context, ha explicat que va anar a saludar el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè s'ha de ser educat i cordial amb tothom. «Si ens tracten de forma injusta, això no justifica que actuem de forma poc educada. La meva obligació és saludar», ha afegit. 

Junqueras entrant el passat dilluns al Congrés dels Diputats
Junqueras entrant el passat dilluns al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

Preguntat per la conversa amb Sánchez, el líder d'ERC ha detallat que li va dir que «tots havíem de parlar» i ha relatat els moments abans de l'encaixada de mans. «Jo li vaig dir que en circumstàncies normals ens saludaríem donant-nos la mà, però que entenia que amb aquestes circumstàncies li fos incòmode i ell em va dir que no em preocupés i em va donar la mà», ha explicat.

«Mereixem ser escoltats»

«Tenim l'obligació d'escoltar tothom i vetllar pels interessos de tothom i la convivència, però per la mateixa raó i amb la mateixa intensitat, també mereixem ser escoltats», ha afegit. Preguntat per si algun diputat de C's, PP o VOX el va saludar durant la jornada de la constitució de les corts, Junqueras ha explicat que només una diputada ho va fer de «forma discreta» i no n'ha volgut revelar el nom perquè entén que no vol que es digui.

Junqueras ha fet una crida a votar Ernest Maragall aquest diumenge i ha situat Barcelona on «ens hi juguem el futur». Per al president d'ERC, que Maragall pugui ser l'alcalde republicà de Barcelona serà un «canvi colossal»«És imprescindible i importantíssim per al nostre país», ha conclòs.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari