Junqueras sobre l'indult: «Se'l poden posar per on els càpiga»

El líder d'ERC contradiu Torra i considera que un nou referèndum s'ha de celebrar quan hi hagi majories prou àmplies

Oriol Junqueras
Junqueras sobre l'indult: «Se'l poden posar per on els càpiga» | Catalunyadiari.com

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, qui va ser condemnat a 13 anys de presó el passat 14 d'octubre per un delicte de sedició, ha assegurat que no té cap intenció de fer una petició d'indult.

En una entrevista a NacióDigital, Oriol Junqueras ha valorat l'actualitat política, especialment pel que fa a l'independentisme després de la sentència, la qual considera «una salvatjada i una bestiesa». El republicà ha paït bé la condemna, assegura estar orgullós d'estar a la presó «per haver posat urnes» i no té cap intenció de demanar l'indult, del qual afirma que «se'l poden posar per on els càpiga».

«Les barricades no es fan perquè sí»

Junqueras lamenta les imatges d'aldarulls que es van veure la setmana passada als carrers del país, si bé justifica en part el que va passar: «No ho fan perquè sí i a qualsevol lloc. Això està passant en un lloc concret i és inqüestionable que es dóna en un context de tremenda injustícia contra tota la societat». A més, tot i apreciar la bona feina de la majoria de la policia, certifica que «alguns no ho fan així».

En aquest context, el líder independentista també encoratja els joves a preparar-se i formar-se i «no caure en un egoisme individualista estèril ni en un uniformisme que suposi deixar-se portar acríticament».

Referèndum «quan hi hagi majories prou àmplies»

El president d'ERC assegura que «és més útil fer l'esforç d'entendre els altres si treballar des d'àmbits socials i universitaris que cremar un contenidor» i es reafirma en la necessitat d'apostar pel diàleg, estavellant-se les vegades que calgui a Madrid, perquè el món percebi que la causa «es desenvolupa en termes que es puguin fer seus».

D'altra banda, pel que fa a la proposta del president de la Generalitat, Quim Torra, consistent en celebrar un nou referèndum d'autodeterminació abans que acabi la legislatura, Oriol Junqueras ho té clar, s'ha d'esperar a «quan hi hagi majories prou àmplies».

També et pot interessar...


Comentaris
Carmen
Si los militares de sunami español, Nos atacan estamos en nuestro derecho de defendernos!! Y no sólo con palabras cómo hasta ahora!! Ya está bien del acoso a que estamos siendo sometidos los catalanes!! Los que no eran independentistas nos estáis volviendo por el ataque a que se está sometiendo a nuestros conciudadanos!! Queréis una España de pandereta y ignorancia??? Pués ós la regalamos, para vosotros !!!

envia el comentari