Junqueras, a JxCat: «Des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país?»

El president d'ERC afirma que no s'havia vist mai que algú digui que el fet que la gent voti afebleix les institucions

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras ha respost a JxCat sobre la sega negativa a convocar eleccions després de la sentència del judici | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat que votar no afebleix les institucions. Una afirmació que arriba després que el president de la Generalitat, Quim Torra, des de Madrid tornés a descartar eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència de l'1-O amb l'argument que cal reforçar les institucions. 

«No s'havia vist mai que algú digui que el fet que la gent voti afebleix les institucions. Des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país?», ha piulat Junqueras des del seu compte de Twitter.

En la conferència des de Madrid, Torra va defensar que la resposta a la sentència del Tribunal Suprem passa per «enfortir totes les institucions». «Si volem donar una resposta en profunditat l'últim que podem fer és abocar-nos a unes eleccions que tots sabem el grau de confrontació que existeix. Ens impediria concentrar-nos en l'important, que és donar resposta a la sentència», defensa el cap de l'executiu català.

Laura Borràs
Laura Borràs ha contestat a Junqueras: no és «hàbil» anar a eleccions | Catalunya Diari

 

Borràs respon a Junqueras que no seria «hàbil» anar a eleccions sense tenir clar si l'independentisme en sortirà reforçat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha replicat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que unes eleccions a Catalunya no tenen per què ser una bona resposta a la sentència del Tribunal Suprem sense tenir clar si l'independentisme en sortirà reforçat. 

«No crec que sigui hàbil plantejar aquesta feblesa dins de nosaltres mateixos, que rebrem la sentència i que ens afectarà a tots per igual», ha considerat en una entrevista al Diari Ara Borràs, que ha recordat que l'ambient de campanya podria no ajudar. 

En la mateixa línia, sobre la posició que ERC ha adoptat al Congrés pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez, s'ha preguntat per què es busca «estabilitat» al govern espanyol i en canvi es busca «inestabilitat» al Govern català plantejant uns comicis «en aquest context».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari