Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Junqueras: «Té més mèrit defensar Catalunya des de la presó»

El líder republicà també ha insinuat que no posarà pals a les rodes a la investidura de Pedro Sánchez

Junqueras
Junqueras, en roda de premsa des de Soto del Real, ha insinuat que no posarà peus a les rodes a la investidura de Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Oriol Junqueras, com Puigdemont, continua aprofitant el compte enrere per a les europees. I, preguntat precisament per aquesta qüestió en una entrevista concedida a ACN, el líder republicà no ha tingut pels a la llengua en explicar:  «Crec que té més mèrit defensar Catalunya des de la presó. És quelcom que penso que la gent valorarà».

Comicis europeus a banda, Junqueras ha subratllat aquest dissabte que quan prengui possessió de l'acta de diputat del Parlament Europeu aspira a rebre «solidaritat» per part de les institucions europees i les democràcies del continent. El republicà ha dit que espera rebre solidaritat i denunciar que a l'estat espanyol hi ha persones empresonades «sense haver comès cap delicte present al codi penal».

El republicà ha dit que també amb la seva condició com a candidat a presidir la Comissió Europea per l'Aliança Lliure Europea, treballarà per posar l'estat espanyol «davant del mirall»  i que els estats reflexionin sobre quina ha estat la seva actuació fins ara i quina ha de ser en el futur pel que fa al conflicte polític català.

No descarta aprofitar la sessió constitutiva del Congrés per parlar amb Sánchez

Oriol Junqueras
Junqueras: «No facilitarem un govern d’extrema dreta ni per acció ni per omissió» | Catalunyadiari.com

 

Finalment, el president d'ERC i diputat electe al Congrés ha assegurat que durant la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats prevista per dimarts vinent espera poder parlar amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Junqueras també ha manifestat que tot i estar a la presó això «no altera la voluntat de cordialitat, amabilitat i diàleg amb tothom». Amb tot, ha lamentat la decisió del Tribunal Suprem (TS) de no permetre que els presos amb permís per assistir al ple de constitució mantinguin cap reunió ni ofereixin rodes de premsa. Ha reivindicat a més que si manté una actitud de concòrdia i simpatia des de la presó, «tothom hauria d'actuar així».