Junqueras no podrà ser candidat el 10-N

La JEC ha denegat la seva petició al·legant que la sentència és ferma

El president d'ERC, Oriol Junqueras, al Congrés dels Diutats
La JEC al·lega que la sentència és ferma  | Cedida

La Junta Electoral Central (JEC) ha denegat al president d'ERC, Oriol Junqueras, la petició de ser candidat a les eleccionsgenerals d'aquest diumenge, 10 de novembre. L'organisme al·lega que la sentència del polític català empresonat és ferma i recorda el fet que el Suprem ha posposat la seva inhabilitació, a l'espera del que digui el Tribunal de Justícia de la UE.

La JEC conclou que no pot accedir a la petició perquè Junqueras està condemnat a una pena de privació de llibertat que està complint en aquest moment, i per tant «incorre en el supòsit d'inelegibilitat» establert a l'article 6.2a) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). A més, la JEC recorda que la proclamació dels candidats d'ERC «és un acte ferm» que ja va ser susceptible de recurs i per tant «no pot ser revisat en aquest moment».

«Els condemnats per sentència ferma són inelegibles»  

En aquest marc, recorda que encara que el Suprem ha acordat posposar l'execució de la pena d'inhabilitació especial de Junqueras, aquest «ha estat també condemnat mitjançant sentència ferma a penes de privació de llibertat i està complint condemna en aquest moment». La llei diu textualment que «els condemnats per sentència ferma a pena de privació de llibertat en període que duri la pena són inelegibles».

  

L'acord de la JEC és ferm en via administrativa. ERC pot presentar un recurs contenciós-administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem en el termini de dos mesos, malgrat que queden només dos dies per a les eleccions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari