Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Junqueras no investirà Sánchez sense el compromís de negociació «entre governs»

És la seva condició inamovible per brindar-li l'abstenció que el faria president i, alhora, solucionar el conflicte català

Junqueras exigeix a Sánchez una taula de negociació entre el govern central i la Generalitat  | Catalunya Diari

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que la formació  votarà 'no' a la investidura de Pedro Sánchez com a president  del govern si prèviament no hi ha un compromís per a la creació d'una «taula de negociació entre governs». En una entrevista que el diari 'La Razón' publica en la seva edició d'aquest divendres, l'exvicepresident de la Generalitat explica des de presó, on compleix 13 anys de condemna per un delicte de sedició, la postura d'ERC de cara a la investidura de  Sánchez, que necessita l'abstenció d'aquesta formació per a poder ser investit president.

  

El líder d'ERC es reafirma en què els tretze diputats del partit al Congrés dels Diputats votaran 'no' si el PSOE no accepta la formació d'una taula de negociació entre el govern central i la Generalitat  de Catalunya. Una advertència que arriba després de la tercera reunió dels equips negociadors de PSOE i ERC, que han constatat «avanços» per canalitzar «el conflicte polític» a Catalunya. En aquest marc, Junqueras ha incidit en què  la situació a Catalunya és el tema central.

 

  

«La pilota està a la teulada del PSOE»

«No estem negociant una investidura, sinó buscant una solució democràtica al conflicte. La pilota està a la teulada del PSOE i les terceres eleccions també», ha subratllat Junqueras al líder socialista. L'exvicepresident de la Generalitat, condemnat pel Tribunal Suprem en el marc de la causa contra la convocatòria il·legal del referèndum de l'1-0, ha reiterat la seva defensa de l'autodeterminació i ha dit no penedir-se de res.

  

Junqueras no es penedeix de res

«Els que som independentistes de tota la vida, no desistirem de l'obstinació. No em penedeixo de res. Sempre defensarem el referèndum i l'autodeterminació», ha recalcat en l'entrevista al mitjà citat.

En aquesta línia, ha incidit en què  està disposat a ser el candidat d'ERC en el cas que es reconegui la seva immunitat  com a eurodiputat per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE). «Si el Tribunal Europeu diu el dia 19 que hi ha immunitat, entenc que no hi ha inhabilitació possible i Oriol Junqueras serà el candidat si ERC no canvia d'opinió», ha indicat referent al pronunciament que la Gran Sala del Tribunal amb seu a Luxemburg realitzarà la setmana vinent sobre la qüestió prejudicial remesa pel Tribunal Suprem durant el judici del 'procés'.

 

També et pot interessar...