Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Junqueras: «No demanem eleccions, sinó pactar escenaris i calendari»

El president d'ERC diu en una entrevista que la prioritat ara és «salvar tantes vides com sigui possible i començar a posar les bases de la reconstrucció»

Junqueras
Oriol Junqueras ha demanat a JxCat pactar la data de les eleccions catalanes. | Catalunya Diari

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat pactar amb JxCat el calendari de les eleccions a Catalunya per evitar caure en «presses, improvisacions i xantatges». «Els governs de coalició parlen i pacten aquests escenaris. L'Estat ja ens va imposar unes eleccions i no crec que els ciutadans es mereixin això», ha dit aquest diumenge en una entrevista al diari 'Ara'.

Oriol Junqueras ha descartat celebrar-les de manera immediata, perquè la prioritat ara és «salvar tantes vides com sigui possible i començar a posar les bases de la reconstrucció», però una vegada superada l'emergència sanitària els ciutadans han de poder votar qui lidera la recuperació, ha dit. «No demanem eleccions, sinó pactar escenaris i calendari», ha manifestat el líder d'ERC, que ha afegit que «deixar els temps en mans del Tribunal Suprem és una irresponsabilitat».

Junqueras, condemnat i inhabilitat per la sentència de l'1-O, vol ser el candidat d'ERC a aquestes eleccions: «Aquest és el meu desig i lluitarem fins al final per combatre la repressió de l'Estat».

«Hi ha alternatives a l'estat d'alarma»

El president d'ERC també ha volgut estrènyer el cercle sobre el president espanyol, Pedro Sánchez. «Exigim codirigir l'operatiu de desconfinament. És evident que hi ha alternatives a l'estat d'alarma i a aquest estat d'alarma», ha advertit Junqueras. «Aquesta setmana vam fer un avís i sembla que el govern espanyol ha reaccionat», ha recordat el president d'ERC, que insisteix a acabar «amb la imposició», perquè «Catalunya ha de poder decidir».

Així mateix, Oriol Junqueras ha demanat «acabar amb el comandament únic i la recentralització, la posada en marxa d'un paquet de mesures socials com ara el permís retribuït per a la cura dels infants mentre no hi ha escoles i posar a disposició dels ajuntaments els superàvits per impulsar mesures socials als municipis».

El líder republicà també ha exigit el compromís del govern Sánchez a reprendre la taula de negociació Estat-Generalitat. «Tan aviat com la crisi sanitària ho permeti. El conflicte entre Catalunya i l’Estat continua exactament en el mateix lloc», ha conclòs Junqueras.