ÚLTIMA HORA

🔴 Desconvoquen el tall de l'AP-7 a la Jonquera

Junqueras passa el temps a la presó jugant a bàsquet, responent cartes i fent un curs d’idiomes

L’exvicepresident de la Generalitat, que porta 40 dies a presó, inverteix les hores fent esport i responent les més de 100 cartes que rep diàriament
Oriol Junqueras va ingressar a presó el passat 2 de novembre | CatalunyaDiari.cat

 

De gestionar l’economia de la Generalitat a ‘matar’ el temps a la presó. Oriol Junqueras ha hagut de suportar el darrer mes un canvi de vida dràstic i que, ben segur, li està costant força acostumar-s’hi. El passat 2 de novembre, l’exvicepresident de la Generalitat i 7 consellers més van ingressar a la presó i des d’aleshores han passat, ni més ni menys, que 40 dies.

En què inverteix el temps Junqueras?

Oriol Junqueras passa el seu temps realitzant un curs d'idiomes i responent cartes. El líder d’Esquerra du a terme aquestes activitats habitualment, tot i que també passa gran part de l'estona a la biblioteca, on hi assisteix força sovint.

 

La cel·la de Junqueras, que compta només amb 12 metres quadrats, ha obligat a aquest a apuntar-se a diferents activitats de la presó per a poder matar l’avorriment. Així mateix, en aquests 40 dies s’ha pogut veure també a l’exalcalde de Sant Vicenç dels Horts jugant a bàsquet amb altres interns.

 

Junqueras en una xerrada que va oferir a la presó 'Model' de Barcelona | Cedida

 

 

100 cartes diàries

Llegir i escriure són dues de les grans passions de Junqueras, segons va revelar Carles Mundó en una entrevista a ‘El món a Rac1’.

D’aquesta manera, el líder d’Esquerra Republicana passaria gran part dels seus dies llegint i responent cartes que li envien des de Catalunya o des d’altres regions de l’estat. La brutalitat de tot el cas, però, és que Oriol Junqueras rep aproximadament 100 cartes diàries.

 

40 dies d'absoluta rutina

Carles Mundó, exconseller de la Generalitat que va poder sortir de la presó d’Estremera el passat dilluns, 4 de desembre, va parlar de la monòtona rutina de l’empresonat.

 

«Ens passàvem 16 hores al dia tancats. Et despertaven a les 8 per fer el recompte. A dos quarts de nou, s’obre la cel·la. Hi ha dos pisos. A baix hi ha els espais comuns. Baixes a esmorzar: panet, melmelada i mantega. Fins a les 10, estàs entretingut. Fora de la cel·la. fins a dos quarts de dues. Tornes a la cel·la, fins a dos quarts de cinc. A les set és l’hora de sopar i abans de dos quarts de vuit tornes a la cel·la», va explicar.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris