Oriol Junqueras des de la presó: «No renuncio a la Catalunya independent»

El president d’ERC creu que el TS el «condemnarà» i sap que els pròxims anys de la seva vida no seran fàcils

Oriol Junqueras no renúncia a la Catalunya Independent ni des de la presó
Oriol Junqueras no renúncia a la Catalunya Independent ni des de la presó | CatalunyaDiari.cat

Oriol Junqueras es mostra ferm en la seva decisió des de la presó de Lledoners. El president d'ERC obre la portada del diari italià 'La Stampa' aquest diumenge 6 de gener amb una entrevista feta des de la presó de Lledoners en la qual ha assegurat: «tot i estar reclòs a la presó no renuncio a la Catalunya independent».

«El Tribunal Suprem segurament em condemnarà», ha admès Junqueras que ha dit que afronta el judici de manera positiva. «En el fons estic content, ara podré explicar als espanyols i als europeus que no hem comès cap crim, que organitzar un referèndum no està castigat en el codi penal», ha explicat.

Junqueras encara vol una Catalunya independent

Junqueras no es fa il·lusions sobre la possibilitat d'una sentència positiva, ja que, segon ell, «fins ara res ha estat just» tot i que «els tribunals de mig Europa han reconegut que no hi va haver violència a Catalunya». «Els pròxims anys de la meva vida no seran fàcils, però el meu propòsit segueix sent una Catalunya independent en una Europa federal, amb unes institucions fortes», ha explicat. Amb tot, diu que se sent «fort» i que «la presó és la prova» que han estat «coherents».

El líder republicà ha reiterat, a més a més, que el seu partit no donarà suport als Pressupostos Generals de l'Estat a no ser que «Sánchez faci alguna proposta» que els faci canviar d'opinió. Amb tot, valora positivament els esforços del govern espanyol i assegura que «és obvi» que prefereix l'actual president espanyol «abans que a un altre govern diferent».

Junqueras ha dit també que «ningú té més pressa» que ell per aconseguir la independència, però ha matisat: «He de fer que allò que vull per a la meva gent es pugui realitzar efectivament». Pel que fa a la manca d'unitat independentista, Junqueras ha assegurat que malgrat les diferències amb Carles Puigdemont, «en el fons estem d'acord, volem un referèndum acordat amb l'Estat espanyol».

Més notícies relacionades: Rull, des de la presó: «Ens perdem el dia màgic de Reis amb els nostres fills».


Comentaris

envia el comentari