Junqueras i Romeva denuncien davant del jutge al reclús que els hauria gravat a Estremera

L'advocat dels dos consellers ho ha confirmat a les xarxes socials

Imatge extreta del vídeo filtrat de la presó d'Estremera
Imatge extreta del vídeo filtrat de la presó d'Estremera | Cedida

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i l'exconseller Raül Romeva han denunciat avui davant el Jutjat de Guàrdia d'Arganda del Rei al reclús que presumptament els va gravar a la presó d'Estremera, on es troben des del novembre passat. Així ho ha anunciat l'advocat dels dos polítics d'ERC, Andreu Van den Eynde en el seu compte de Twitter.

Tot i que en el vídeo també apareix Forn prenent notes en una llibreta i en la seva cel·la, en el breu tuit de l'advocat no se l'esmenta.

Indignació a la xarxa

Aquesta actuació se situa tres dies després que es publiqués un vídeo d'un minut i 47 segons en el qual es mostra el dia a dia a la presó dels polítics. Un vídeo que va encendre amb indignació les xarxes socials:

Reacció d'ERC i Institucions Penitenciàries

ERC ja va anunciar que demanarien explicacions a Institucions Penitenciàries per les imatges filtrades que van considerar de «un atac a la intimitat i a l'honorabilitat», ja que van ser preses sense el consentiment dels polítics empresonats.

Per la seva banda, des d'Institucions Penitenciàries van explicar fa uns dies que obririen una recerca per conèixer com es va gravar la filmació, un fet que està prohibit al centre. Tots els indicis apunten que hauria estat un reclús qui hauria utilitzat un rellotge espia. 


Comentaris

envia el comentari