Oriol Junqueras i Raül Romeva afirmen que seran jutjats en un «judici polític»

Tots dos han fet un article a 'La Vanguardia' en el que parlen sobre el judici contra els líders del procés que es farà d'aquí a uns mesos

Junqueras i Romeva, en una imatge d'arxiu en campanya
Junqueras i Romeva, en una imatge d'arxiu en campanya | CatalunyaDiari.cat

Amb la data del judici contra els polítics independentistes cada cop més a prop, Oriol Junqueras i Raül Romeva han volgut enviar un missatge a la ciutadania a través d'un article que tots dos han escrit a 'La Vanguardia' des de la presó de Lledoners.

En ell han afirmat que creuen que no serà un judici just, sinó un «judici polític», a més han demanat a la gent que, passi el que passi, es mantingui una actitud cívica. «Seran dies difícils i heu de mantenir-vos units», han escrit.

Junqueras i Romeva parlen sobre el judici

«Una vergonya democràtica en el marc general d'involució de drets i llibertats a Espanya», així és com defineixen tots dos líders el que serà el judici contra ells i la resta de dirigents independentistes involucrats en la causa.

Segons la seva opinió no seran jutjats de forma justa, ja que, fins ara, la instrucció contra ells tampoc ho ha sigut, diuen: «La pròxima fase d'aquest procés serà una continuació del que hem vist fins ara: arbitrarietats i conjectures».

Oriol Junqueras i Raül Romeva
Oriol Junqueras i Raül Romeva | CatalunyaDiari

 

Romeva i Junqueras asseguren, però, que ells són «gent de diàleg, de pau i acord» i que, precisament per això, el judici l'aprofitaran per explicar que «votar no és cap delicte». A més, afirmen que reclamaran «una solució democràtica per a Catalunya que passa pel diàleg i la negociació política, que passa per respectar la voluntat de la ciutadania».

Crida a la tranquil·litat

Al text han volgut enviar també un missatge a la població: «No és a nosaltres a qui jutgen. Jutjaran milions de catalans que volien votar». Unes paraules a les quals afegeixen unes altres amb una consigna de pau. «No deixeu que la rancúnia s'apoderi de vosaltres per injust que tot pugui ser. No permeteu que el ressentiment contra aquells que ens volen a la presó guiï els vostres passos», han escrit.

A més, han aprofitat per enviar també un missatge positiu assegurant que ara és quan se senten «més forts que mai» i quan més creuen en les seves idees. Unes creences que els porten a tornar a deixar clar que és la ciutadania la que «ha de decidir el seu futur col·lectiu a través del vot».


Comentaris

envia el comentari