Junqueras i Rovira diuen que l'independentisme ha entrat en «una nova fase» on es necessita una majoria «més sòlida»

Els dirigents d'ERC han publicat un article a la pàgina web del partit

Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Marta Rovira
Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Marta Rovira | CatalunyaDiari.cat

El líder d'ERC, Oriol Junqueras —qui es troba a la presó d’Estremera des del passat 2 de novembre— i la secretària general, Marta Rovira, han publicat  aquest divendres, 9 de març, a la pàgina web d’ERC un article conjunt en el qual defensen que l'independentisme ha entrat en «una nova fase» i han apostat per construir una majoria «més sòlida, més consistent i més transversal per superar una divisió de blocs».

Sota el títol ‘Construïm la majoria, guanyem el país’, els dirigents d’Esquerra diuen haver reafirmat les «seves forces, però també les febleses», i constaten que si aquesta «fortalesa roman intacta i som capaços de superar les nostres febleses, ens en sortirem».

L'objectiu d'ERC

Així doncs, i en aquest sentit, diuen que s'han proposat com a objectiu «ampliar la base»: «Hem de comptar fins a tres. El que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà, endavant. El que no en generi, descartem-ho».

El president i la secretària general d'ERC assenyalen que la «creació de la República ha de superar una inèrcia enorme d'una multitud de grups conservadors que volen continuar gaudint dels privilegis que han acumulat durant generacions», però que al mateix temps, sostenen que aquests partits «no va poder impedir la lliçó de civisme i dignitat en la defensa de la democràcia».

Els dos dirigents republicans afirmen que cal impulsar una «força democràtica i pacífica» per fer front a aquesta «aliança conservadora» i apel·len als «esforços individuals i col·lectius».

«Construir un país per a tothom»

«Tenim un país per salvar. Un futur per construir», avisen Junqueras i Rovira, que sostenen que per construir «majories àmplies i transversals» cal allunyar-se de «declaracions altisonants i dels focs artificials» i, per tant, «la via més directa per tornar a l'autonomisme és que l'independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s'allunyi de la centralitat».

Finalment, els dirigents d'ERC ressalten la necessitat de recuperar el Govern i fer-ne «un instrument efectiu» i «al servei de l'interès general per construir un país per a tothom». 


Comentaris

envia el comentari