Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

Junqueras a Sánchez: «Catalunya és republicana. Cal dialogar, sense més excuses»

Després dels resultats de les eleccions generals, el president d’ERC insta al president a «ser valent» i el convida a visitar-lo a presó

Oriol Junqueras
Junqueras insta a Sánchez a dialogar «sense més excuses» perquè «Catalunya és republicana» | Catalunyadiari.com

 

Oriol Junqueras ha alertat Pedro Sánchez a través d'una entrevista escrita a TV3 que Catalunya, d'acord amb els resultats de les eleccions  estatals del 28 d'abril, «és republicana» i «vol seguir lluitant» per la independència i l'autodeterminació. També ha opinat que el panorama que s'ha dibuixat després dels comicis obliga Sánchez «a seure a una taula de diàleg» sense «més excuses».

Junqueras s’ha adreçat a Sánchez i a Felip VI

El republicà també ha explicat que el president del govern espanyol «ha de ser valent» i demostrar que la política estatal entra en una nova etapa i ha recordat a Sánchez que si el vol veure, haurà d'anar a la presó de Soto del Real. A més ha subratllat que  l'independentisme ja «ha fet caure» dos governs i assegura que «no dubtarà a tornar-ho a fer».

A l'entrevista, Junqueras també s'ha adreçat al rei Felip VI, al qual alerta que no cal que els convoqui al Palau de la Sarsuela perquè els republicans no hi aniran. En canvi, l’ha convidat a «demanar disculpes»  a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell per no haver-la citat a la casa reial i a desdir-se del discurs institucional que va fer el 3 d'octubre del 2017, prenent partit per les forces constitucionalistes i en contra de les independentistes.

Junqueras anima Puigdemont de cara les europees

Poques hores abans de començar la campanya electoral per a les alcaldies del 26 de maig, Junqueras també ha considerat necessari que l'independentisme governi a la capital de Catalunya i ha destacat la importància de la figura d'Ernest Maragall. També ha parlat en clau europea, destacant la potència que tindria la imatge que els comicis per al Parlament dels 28 les guanyés «un pres polític des de la presó».

També ha qualificat de «vergonya democràtica» les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) que han intentat vetar Carles Puigdemont a les europees i ha desitjat a  l'expresident de la Generalitat  que obtingui un bon resultat  en aquells comicis, perquè «si a les candidatures independentistes els va bé, a Catalunya li anirà bé».