IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Junqueras i Sànchez no podran assistir al ple d'investidura

El jutge Llarena ho ha decidit

 
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras | Cedida

El jutge Pablo Llarena ha decidit que Junqueras i Sànchez no podran assistir al ple d'investidura del pròxim dimarts dia 30 de gener. Així doncs, com no han obtingut el permís per sortir de la presó, els dos diputats hauran de delegar el vot, com ja ho van fer al ple de constitució del Parlament

Recursos denegats

Tant Junqueras com Sànchez havien presentat recursos de reforma, també Joaquím Forn, per tal de poder assistir als debats i les votacions del Ple del Parlament de Catalunya, recursos que el magistrat també ha denegat. 

S'ha acordat també que correspon a la Mesa del Parlament arbitrar el procediment perquè puguin delegar aquests vots a un altre diputat, tot mentre segueixin en la seva situació actual de presó provisional. 

Jordi Sànchez es troba a presó des del passat 2 de novembre
Jordi Sànchez es troba en presó provisional   | Cedida

Tant Oriol Junqueras com Jordi Sánchez es troben a la presó d'Estremera des del passat dia 2 de novembre. Això vol dir que a la mateixa situació que ara es troben ja s'hi van trobar fa poc amb el ple de constitució de la Mesa del Parlament, llavors van haver de recórrer al vot delegat.

Requereix correus de 32 persones

A banda d'aquestes decisions el jutge Pablo Llarena ha dictat també una providència per la qual demana al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) tots els missatges corresponents a les adreces de correu electrònic de 32 persones relacionades amb la investigació que realitza.

Els correus ja van ser demanats en una data passada, i el CTTI suposadament els va entregar. La policia judicial però, va comunicar que el centre no va proporcionar tota la informació demanada. És per aquest motiu que ara Llarena torna a requerir la informació i a més sol·licita una explicació de per quin motiu en un primer moment no es va donar tot el requerit.


Comentaris

envia el comentari