Junqueras considera l’actitud de Sánchez: «Pot arriscar-se o quedar-se en un postureig progressista

El president d’ERC ha demanat «respecte» al nou president del govern espanyol

Oriol Junqueras i Pedro Sánchez
Oriol Junqueras i Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest mateix dilluns en una entrevista per escrit oferta a Catalunya Ràdio que el nou president del govern espanyol «pot arriscar-se o quedar-se en un postureig progressista» i triar entre fer «canvis superficials com José Luis Rodríguez Zapatero o ser un estadista».

Junqueras ha demanat «respecte» a Pedro Sánchez: «El que et considera i et tracta com a igual». No es refereix a un «respecte cap a nosaltres individualment», sinó que el president d'ERC empresonat a Estremera ho ha volgut especificar com «un respecte cap a la nostra representació democràtica cap a milions de catalans».

Així mateix, el líder d'ERC ha deixat clar que no es mostra optimista sobre el canvi de govern a La Moncloa. No veu clar que Pedro Sánchez acabi decidint posar en llibertat a tots els dirigents independentistes empresonats: «Tant de bo, però no han emès cap mena de senyal en aquesta línia».

Paraules cap a la decisió de Sánchez sobre Rajoy

A l’entrevista escrita amb Catalunya Ràdio, Junqueras també fet menció a la moció de censura del president socialista cap a Mariano Rajoy: «Van reprovar el govern del PP que va ordenar apallissar fent l'1-O, entre moltes altres actuacions indignes contra la majoria de ciutadans de Catalunya, ja fos en matèria de drets, inversions en matèria d'infraestructures o en el compliment dels Pressupostos de l'Estat».

Després d’aquest pas, el que té clar Junqueras és que no vol dir quines actuacions o «gestos» creu que hauria de dur a terme l’executiu del nou govern espanyol socialista: «Només cal que jo els digui perquè no els facin. Hi ha diversos gestos possibles i algun de molt clar», ha escrit.

Sobre el vídeo de l'interior de la presó

Però també se li ha preguntat al president d'ERC per les imatges filtrades d'ell mateix, Romeva i Forn dins de la presó d'Estremera. En aquest sentit, Oriol Junqueras ha explicat que el vídeo es va publicar sense els seus consentiments. No ho considera degradant però sí que creu que «és una intromissió» a la seva intimitat.

Ja fa set mesos que estan empresonats. Tot i que sent que la part més dura se l'està emportant la seva família, ja que «se'ls castiga a ells», se sent «refermat» en les seves «conviccions». Sobre les circumstàncies per les quals han de passar la seva dona i els seus dos fills, ha criticat que «ja no és venjança, és acarnissament. Ens volen castigar i ho fan fent patir el nostre entorn».


Comentaris

envia el comentari