Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras accedint al Campus Manresa el 3 de març de 2020.

La junta de Lledoners rectifica i Junqueras només podrà sortir 10 hores diàries de la presó

La junta de tractament de Lledoners li havia ampliat de sis a 12 hores diàries

Oriol Junqueras accedint al Campus Manresa el 3 de març de 2020.
Oriol Junqueras, president d'ERC, veu reduït el seu permís a Lledoners. | ACN

La junta de tractament de la presó de Lledoners  ha modificat les condicions d'aplicació de  l'article 100.2 del reglament penitenciari al president d'ERC, Oriol Junqueras.

La setmana passada Junqueras va ser autoritzat a ampliar les seves sortides fins a quatre dies a la setmana durant 12 hores diàries, ja que, a més de la seva feina a la UVic-UCC també havia de fer tasques de recerca des de l'arxiu de Poblet, que està molt més lluny de la presó. No obstant això, ara el permís s'ha reduït a 10 hores diàries, ja que l'arxiu monacal no ha reprès de moment l'activitat a causa del confinament, han explicat fonts d'ERC.

El motiu

La Junta de Tractament d'aquest dijous ha donat el vis-i-plau a un nou centre de treball temporal, més a prop de la presó, on farà tasques per a la universitat i recuperarà les hores pendents a causa del confinament.

Segons fonts republicanes, el canvi del total de les hores previstes per a les sortides laborals correspon a què el nou centre de treball, bàsicament, estarà més a prop de la presó i, així, requerirà menys temps per efectuar els desplaçaments.