Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras accedint al Campus Manresa el 3 de març de 2020.

Junqueras només podrà sortir 10 hores diàries de la presó

La Junta de Tractament de Lledoners li havia ampliat de sis a 12 hores diàries

Oriol Junqueras accedint al Campus Manresa el 3 de març de 2020.
Oriol Junqueras, president d'ERC, en una imatge d'arxiu. | ACN

La junta de tractament de la presó de Lledoners ha modificat les condicions d'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari al president d'ERC, Oriol Junqueras. La setmana passada Junqueras va ser autoritzat a ampliar les seves sortides fins a quatre dies a la setmana durant 12 hores diàries, ja que, a més de la seva feina a la UVic-UCC també havia de fer tasques de recerca des de l'arxiu de Poblet, que està molt més lluny de la presó.

No obstant, ara el permís s'ha reduït a 10 hores diàries, ja que l'arxiu monacal no ha reprès de moment l'activitat a causa del confinament, han explicat fonts d'ERC. La Junta de Tractament d'aquest dijous, 14 de maig, ha donat el vistiplau a un nou centre de treball temporal, més a prop de la presó, on farà tasques per a la universitat i recuperarà les hores pendents a causa del confinament.

Conflicte a ERC de Sant Pere de Ribes

En un altre ordre de coses, Esquerra Republicana ha expulsat del partit Francesc Xavier Pascual, fins ara regidor a Sant Pere de Ribes, a la comarca del Garraf. Pascual havia rebut una amonestació per part de l’executiva, igual que la seva companya de grup municipal, Lucrècia Ballvé, per la mala relació que hi havia entre els dos.

ERC va exigir-los que retornessin les actes de regidors, assegurant que la situació era «incompatible» amb els codis del partit després que s’haguessin acumulat diversos desencontres polítics i personals entre tots dos. Segons ha fet públic Esquerra en un comunicat, Ballvé preveu renunciar a l’acta properament, mentre Pascual no pretenia fer-ho, de manera que el partit ha decidit expulsar-lo.

Els òrgans nacional, comarcal i local d’ERC han escollit el número 7 de la llista de les darreres eleccions, Jaume Álvaro, per encapçalar el grup municipal i «liderar la reconstrucció d’un projecte republicà a Sant Pere de Ribes que sigui digne representant dels valors i principis que caracteritzen Esquerra».