Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras al Parlament sortint de la comissió del 155 28/01/2020

Junqueras surt de Lledoners per anar a fer classes a Manresa

El president d'ERC inicia aquest dimarts la docència a la UVic

Oriol Junqueras al Parlament sortint de la comissió del 155 28/01/2020
Junqueras, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ja ha sortit de la presó de Lledoners per primera vegada per anar a impartir docència al Campus Manresa de la Universitat de Vic. Junqueras n'ha sortit aquest dimarts, 3 de març, al matí, en aplicació de l'article 100.2.

Junqueras surt de la presó per anar al Campus Manresa

El president d'ERC i ex vicepresident del Govern de Catalunya ha sortit caminant del centre poc després de les onze del matí i s'ha dirigit a l'aparcament per anar cap al campus universitari de Manresa, on a partir d'ara treballarà com a docent. Aquesta és la imatge que n'ha difós Catalunya Informació:

En sortir, Junqueras ha saludat els periodistes que l'esperaven. El republicà tindrà un despatx propi a la Fundació Universitària del Bages (FUB), on s'encarregarà de preparar el curs d'Història que preveu impartir a partir de Setmana Santa i que estarà obert a tothom qui ho vulgui. La intenció de la universitat és normalitzar «al màxim» la seva presència al campus. L'ex vicepresident sortirà de Lledoners tres dies entre setmana durant sis hores.

Un cop al Campus Manresa, desenes d'estudiants l'han rebut amb aplaudiments i crits de «Llibertat», en una arribada realment emotiva per al president d'ERC:

Junqueras, a la presó des del novembre de 2017

La jutgessa Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, va ordenar el 2 de novembre de 2017 l'empresonament d'Oriol Junqueras. El Tribunal Suprem, amb Pablo Llarena, va mantenir-li sempre la presó preventiva i, finalment, va ser condemnat a 13 anys de presó. Ara, Junqueras gaudeix del seu primer permís penitenciari: l'article 100.2, malgrat que encara està classificat en segon grau.

També et pot interessar...