IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Junts pel Sí i la CUP proposen «constituir una República catalana com a Estat independent»

Els grups parlamentaris han presentat les seves resolucions

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'aplaudiment dels diputats de Junts pel Sí.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'aplaudiment dels diputats de Junts pel Sí. | catalunyadiari.cat

La proposta que ha presentat el grup parlamentari de Junts pel Sí és «Constituir una República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social». En la resolució presentada, el grup parlamentari  recull la declaració d'independència que els diputats van signar el 10 d'octubre. «Dipositem l'entrada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República», recorda el doccument. «Iniciem el procés constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant. «Afirmem la voluntat d'obrir negociacions amb l'Estat espanyol, sense condicionants previs, adrçades a establir un règim de col·laboració en benefici de les dues parts. Les negociacions hauran de ser, necessàriament, en peu d'igualtat».

A continuació, Junts pel Sí declara la proposta de resolució, i en primer lloc es rebutja l'acord del Consell de Ministres on es va concretar l'aplicació de l'article 155. El grup declara que «hem ofert negociació i diàleg i ens han contestat amb l'article 155 de la Constitució i l'eliminació de l'autogovern», això que «insta» el Govern a «dictar totes les resolucions necessàries per al desenvolupament de la Llei de transitorietat jurídica». En una segona proposta de resolució, es proposa «declarar l'inici i obertura del procés constituent». 


Comentaris

envia el comentari