Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra

La Junta Electoral desestima la petició del PP de cessar immediatament Quim Torra

La decisió s'ha pres amb el vot particular d'un magistrat favorable al cessament

Torra
La Junta Electoral ha desestimat la petició del PP de cessar immediatament Torra | Catalunya Diari

La Junta Electoral de Barcelona ha decidit desestimar la petició del Partit Popular (PP) de cessar immediatament Quim Torra com a cap del Govern de la Generalitat, i també el seu escó com a diputat del Parlament, després de la sentència que l'inhabilita per exercir càrrecs públics per la polèmica dels llaços grocs als edificis públics, que encara no és ferma. La decisió s'ha pres amb un vot particular, la d'un magistrat favorable a la immediata inhabilitació. 

Torra va sol·licitar que no s'admetés el tràmit

Torra va sol·licitar ahir a la JEP de Barcelona que no admetés a tràmit o, subsidiàriament, desestimés les peticions d'inhabilitar-lo immediatament després de la condemna del TSJC. El president va al·legar que encara no hi ha sentència ferma i que la JEP no és competent per apartar-lo com a diputat ni president, sinó que cal esperar a la sentència del Suprem, l'execució de la sentència per part del TSJC i al propi Parlament. JxCat també va presentar unes al·legacions en la mateixa línia.

PP, Cs i Vox van remetre's a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per argumentar que són "inelegibles" els condemnats amb sentència per delictes contra l'administració pública, inclòs el de desobediència.

També et pot interessar...