YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La JEC exclou Puigdemont, Ponsatí i Comín de les llistes per a les europees

L'expresident català tampoc podrà viatjar al Canadà perquè el país nord-americà li ha denegat l'entrada al seu territori

La Junta Electoral ha exclós Puigdemont de les llistes electorals de les europees
La Junta Electoral ha exclòs Puigdemont de les llistes electorals de les europees | Cedida

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit excloure Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín de les llistes per a les eleccions europees. Recordem que el Partit Popular i Ciutadans van recórrer fa una setmana la seva candidatura, al·legant que la situació judicial dels tres els impedia participar en els comicis del 26-M, a part del fet que la seva residència actual ja no era a Espanya, fet indispensable segons la llei per presentar-se per aquest país als comicis europeus del 26 de maig.

Alhora, aquest dijous també s'ha sabut que el president català no podria viatjar al Canadà, on havia estat invitat per una entitat independentista, perquè el país nord-americà li ha denegat l'entrada al seu territori. Segons ha explicat l'advocat Gonzalo Boye, ara el govern canadenc té a la seva disposició un total de 90 dies per comunicar els motius d'aquesta decisió.

Puigdemont, exclòs de les llistes europees

Fa una setmana que el PP i C's van demanar a la JEC que exclogués Carles Puigdemont de la candidatura europea de JxCat, així com Toni Comín i Clara Ponsantí. I ho van fer al·legant que els tres candidats no resideixen a l'Estat des de l'octubre de 2017, per tant, no poden ser considerats elegibles, ja que tampoc són electors.

En aquest sentit, la JEC ha decidit excloure'ls de les llistes per les eleccions europees del pròxim 26 de maig i que es reformuli la llista de JxCat. Tanmateix, no ha donat cap mena d'argument en el seu comunicat i simplement ha acceptat les reclamacions que van fer el PP i C's. Ara, els afectats tenen dos dies, a partir de la publicació de les candidatures al BOE, per a presentar un recurs al jutjat contenciós-administratiu. 

carles puigdemont
Puigdemont va ser convidat al Canadà, però el govern li ha denegat l'entrada al país | CatalunyaDiari.cat

Canadà denega l'entrada a Puigdemont

Segons ha anunciat 'Radio Canadà', les autoritats de Canadà han denegat l'entrada a Carles Puigdemont. L'expresident tenia previst realitzar una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Montreal, però el líder de JxCat ha assegurat que el govern canadenc ha revocat «arbitràriament» la seva 'Autorització Electrònica de Viatge' (AEV) necessària per entrar al país just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

Ara, el govern canadenc tindria 90 dies per proporcionar els motius de la revocació del permís per entrar al país i les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informació, segons ha explicat l'advocat Gonzalo Boye que coordina la defensa de Puigdemont, amb la col·laboració del lletrat quebequès Stéphane Handfield.

    

Per la seva part, el president de la SSJB, Maxime Laporte, ha denunciat que «Otawa no té autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos a convidar a líders internacionals». «És absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l'autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l'Assemblea Nacional del Quebec», ha lamentat en un comunicat el líder d'aquesta associació que defensa la sobirania quebequesa.


Comentaris

envia el comentari