La JEC no prohibeix els actes convocats per Tsunami Democràtic per a la jornada de reflexió

Considera que no té competència per fer-ho «de forma prospectiva i amb caràcter general»

Imatge d'una manifestació independentista contra la sentència del procés
Tsunami Democràtic podrà celebrar els actes convocats per a la jornada de reflexió | cedida

La Junta Electoral permet que els actes convocats per Tsunami Democràtic demà, durant la jornada de reflexió, es portin a terme sense problema. L'ens electoral no els ha prohibit, al·legant que no disposa de competències per prohibir «de forma prospectiva i amb caràcter general» actes i manifestacions d'aquest tipus. Aquesta és la seva resposta al recurs que havia presentat el PP on demanava la suspensió de tots els actes.

La JEC assenyala que qui ha de garantir la neutralitat dels actes programats és la Generalitat a qui insta, a més, que garanteixi el lliure accés dels votants als col·legis electorals per tal que la jornada del diumenge transcorri sense cap incident. Tsunami Democràtic ha convocat més d'un centenar d'activitats a 300 municipis de Catalunya.

El recurs del PP presentat a la JEC

El PP va fer una petició on demanava la suspensió de les «reunions i manifestacions» convocades per la plataforma contra la sentència del procés que, segons els populars busquen «incidir» en les eleccions i «afavorir» als partits independentistes. Els de Casado van sol·licitar la dissolució dels actes que continguin «lemes, símbols, proclames, declaracions o actuacions en defensa de les idees o propostes exclusivament defensades i representades per algunes candidatures».

També va demanar a l'àrbitre electoral que adoptés «les mesures necessàries per garantir l'absoluta neutralitat en els espais públics durant la jornada de reflexió» i davant «l'eventual ocupació» de col·legis electorals tant el dissabte com el diumenge.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari