rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🔴 Cues de més d'11 km a l'AP-7 al Vallès per un accident

La Junta Electoral prohibeix a TV3 utilitzar l'expressió «govern a l'exili»

La Junta electoral del 21-D assegura que l'expressió no té «prou rigor» i que «vulnera el principi de neutralitat informativa»
Imatge del Govern de la Generalitat, cinc membres del qual es troben a Brussel·les | Cedida

 

La televisió pública de Catalunya, TV3, «haurà d’abstenir-se d’utilitzar» les expressions «govern a l’exili» i «consellers exiliats» quan es refereixi a Carles Puigdemont i als altres quatre consellers que l’acompanyen a Brussel·les des del passat 30 d’octubre.

 

Així, la Junta Electoral Provincial de Barcelona, òrgan que treballa per la transparència del 21-D, ha donat la raó a Ciutadans després d’haver denunciat que aquesta terminologia anava en contra de la «neutralitat informativa».

Segons la resolució definitiva, a la que ha tingut accés ‘El País’, la junta esmentada explica que «el concepte 'exili'», com a tal, no té «prou rigor, ja que pot confondre l'espectador mitjà i vulnera el principi de neutralitat informativa».

 

La nota afegeix també que «la utilització per part dels professionals de la cadena pública de les expressions 'govern a l'exili' i 'consellers exiliats ', com a recurs periodístic d'estil, han infringit l'article 66 de la LOREG i específicament el principi de neutralitat informativa. Així, d’ara endavant hauran d'abstenir-se de la seva utilització».

 

 

D’altra banda, la junta ha denegat la petició de Ciutadans de referir-se a Puigdemont i a la resta de consellers com a «expresident» i «exconsellers». I és que tal com dicta la resolució el cessament del govern català és «un fet notori i de general coneixement».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris