Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Furgó de la Policia Nacional a Badalona

La Junta Electoral rebutja desallotjar l'acampada de BCN

Argumenten que el nombre d'assistents «no li atorga una gran repercussió» i que a la plaça encara queda espai lliure

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
L'Ajuntament de Barcelona activa la mediació policial per acabar amb els talls de plaça Universitat | Twitter (@ALBIOL_XG)

La Junta Electoral s'acaba de pronunciar respecte a l'acampada que té lloc a la plaça Universitat de Barcelona des de la setmana passada, i de moment no té previst ordenar el desallotjament dels manifestants tal com havia sol·licitat ahir Ciutadans. Ho acaba de fer públic 'Nació Digital'.

La Junta creu a la plaça encara hi ha espai per celebrar actes electorals

Ahir, Ciutadans denunciava que la posició de la plaça Universitat «és un lloc estratègic» pels manifestants. Una de les raons per les quals demanen el desallotjament és perquè es troba a prop d'un dels punts de votació, a més d'argumentar que la protesta suposava una «ocupació il·legal» de l'espai públic. 

La Junta ha desestimat aquesta última acusació, afirmant que la plaça és, efectivament, un espai destinat a campanya electoral, però que «no està ocupada en la seva totalitat» i que «segueixen existint espais per la celebració d'actes electorals». 

Per la seva banda, «en relació amb l'acampada en si i la seva incidència electoral», la Junta Electoral torna a afirmar que no ocupen la totalitat de la plaça Universitat, i que compta «amb una assistència que no li atorga una gran repercussió», afegint que el manifest que han aprovat els assistents «no conté cap menció directa a cap força política ni apel·lació directa al vot». 

Argumenten, a més, que les peticions del manifest «van molt més enllà que les estrictament relacionades amb la independència», posant com a exemples la denúncia de violència de gènere, denúncia de l'emergència climàtica, denúncia de les morts d'immigrants al Mediterrani o la reivindicació dels drets socials.

Per últim, i desestimant totes les denúncies prèvies, la Junta ordena «a les forces i cossos de seguretat de la Generalitat» que s'adoptin les mesures necessàries per garantir el dret al vot i evitar els aldarulls a la jornada electoral. 

La Junta Electoral rebutja ... by naciodigital on Scribd

També et pot interessar...

  • Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil blindaran Barcelona fins el 10-N
  • Suspenen els permisos dels guàrdies civils destinats a Catalunya pel 10-N