La Junta Electoral tomba el recurs de JxCat i ERC i no ajornarà la visita de Felip VI a Catalunya

La resolució retreu als independentistes que «pressuposin que Felip VI no guardarà la neutralitat política» a la que està obligat

Borràs i Felip VI
ERC i JxCat havien demanat que s'ajornés la visita del Rei   | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha tombat el recurs que van presentar JxCat i ERC per la visita del rei d'Espanya el proper dilluns. Els partits independentistes consideraven que resultava electoralista que Felip VI participés en un acte en plena campanya electoral a un lloc com Catalunya, on l'afinitat o rebuig a la seva figura forma part de l'argumentari habitual de la discussió política.

Ara, però, la Junta ha resolt «denegant» les peticions que feien per ajornar l'acte fins a després del 10-N. «És una visita institucional amb motiu del lliurament dels premis anuals de la Fundació Princesa de Girona. Aquest acte no té cap contingut electoral i en conseqüència no és aplicable l'article 50 de la LOREG», diu la resolució.

Els partits van demanar un ajornament de la visita

Així, la Junta veu «manca de fonament legal i constitucional» en la petició de JxCat i ERC d'ajornar l'acte del Rei o «es limiti el discurs que correspon a Felip VI». A més, retreu als partits independentistes que hagin presentat el recurs «pressuposant que el Rei no guardarà els deures de neutralitat política a la qual es deuen els qui encarnen poders públics». «El cap de l'Estat no té cap adscripció política», conclou, recordant l'article 56.1 de la Constitució que detalla aquesta qüestió. Contra aquesta resolució, els partits encara poden presentar recurs en les properes 24 hores si així ho desitgen.

També et pot interessar...


Comentaris
Josep
Te tot el dret de anar a qualsevol lloc , com a Rei de tots.. inclos Catalunya.
Patricia García Ventura
No hem fà cap gràcia que vinguis I jo no el reconèc com el meu rei. No m'en refio gens ni mica

envia el comentari