ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

La JEC de Valls obliga a despenjar pancartes de suport als presos a l'Alt Camp

Partit Popular i Ciutadans havien denunciat la presència dels elements en diferents edificis públics

Imatge d'arxiu de la pancarta a l'Ajuntament de Valls | ACN

La Junta Electoral de Zona de Valls ha ordenat la retirada de les pancartes de suport al presos, dels llaços grocs i d’altres símbols «que exterioritzen la ideologia de determinats partits» que hi ha penjats en edificis públics de Valls, Alcover i Querol. En concret, es tracta de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Valls, de titularitat de la Generalitat, de l’Ajuntament de Querol i d’un edifici municipal ubicat al costat de l’Ajuntament d’Alcover. L’organisme dona 48 hores als responsables dels immobles perquè les treguin i demana als Mossos d’Esquadra que el proper 8 d’abril vagin a comprovar si ja no hi són. La resolució s’ha fet a instància de denúncies del Partit Popular i de Ciutadans.

En el cas d’Alcover, la denúncia l’havia realitzada el Partit Popular i l’acord de la Junta Electoral de Valls menciona una pancarta en la qual hi diu ‘Llibertat presos polítics’, banderes estelades i llaços grocs que estan penjats en un edifici de titularitat municipal situat just al costat de l’Ajuntament. Per aquest motiu, la Junta demana a l’alcalde, Robert Figueras, que ho retiri. 

La situació és la mateixa en el cas d’una pancarta de suport als presos que penja de la façana de l’Ajuntament de Querol, i la Junta Electoral s’adreça a l’alcalde del municipi, Jordi Pijoan, perquè la tregui.

A Valls, la simbologia es troba a la façana de l’Escola Oficial d’Idiomes i ordena a la Generalitat —mitjançant els serveis territorials d’Educació a Tarragona— que la tregui. L’ordre cita «símbols» i «pancartes que continguin al·lusions a presos polítics, exiliats, dret d’autodeterminació» o al judici del procés. La resolució concreta que totes aquestes expressions vulneren «flagrantment la neutralitat de l’organisme públic» ja que «exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que participen en el procés electoral però de la totalitat de la ciutadania».

  

Descarten retirar símbols d’una església i d’espais oberts al públic

En el cas de Valls, la denúncia l’havia presentada Ciutadans, que també demanava la retirada d’una estelada situada a l’església de Sant Francesc. En aquest cas, la Junta Electoral no ha accedit a la petició del partit. L’organisme també ha rebutjat que es retirin «símbols, llaços, banderes estelades, pancartes o pintades» que es troben «en espais oberts al públic» de la capital de l’Alt Camp. 

La Junta Electoral de Valls dona 24 hores als afectats perquè puguin recórrer a la Junta Electoral Provincial.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari