Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Junta de Portaveus decidirà si el llaç groc torna a l'Ajuntament de Barcelona

El PSC, que governarà amb Ada Colau, es mostra contrari, però BComú, ERC i JxCat sí que estan d'acord

L'alcaldessa Ada Colau, dissabte, després de ser investida amb els vots del PSC i de Valls
L'alcaldessa Ada Colau, dissabte, després de ser investida amb els vots del PSC i de Valls | Catalunya Diari

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sotmetrà a la decisió de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Barcelona si el consistori torna a col·locar a la façana de l'edifici el llaç groc en solidaritat amb els presos sobiranistes. «Si la Junta de Portaveus hi està d'acord,  tornarem a posar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament», ha explicat el regidor de BComú Joan Subirats, en una entrevista de Catalunya Ràdio.

 

El PSC no estarà d'acord, però BComú, ERC i JxCat sí

El llaç groc serà un dels primers temes de debat entre els dos nous socis de govern municipal, BComú i el PSC, ja que la força de Colau va ser partidària de col·locar-lo en l'anterior mandat, mentre que els socialistes catalans no són favorables. El llaç groc podria tornar a la façana, ja que, a part de BComú, ERC i JxCat també són favorables i els tres sumarien la majoria en aquest assumpte.

Subirats ha insistit, com va fer Colau aquest dissabte, que no són ni independentistes ni antiindependentistes, i ha precisat que «el més important no són els gestos simbòlics sinó transformar la realitat». El regidor de BComú, que ha explicat que serà tinent d'alcalde, també ha assegurat que l'«Ajuntament mantindrà les acusacions contra les càrregues policials de l'1 d'octubre», les que es van produir durant la votació d'octubre de 2017.

Els comuns esperen poder arribar a pactes amb Esquerra Republicana
Els comuns esperen poder arribar a pactes amb Esquerra Republicana | CatalunyaDiari.cat

 

Els comuns esperen arribar a acords també amb Maragall

Subirats ha confiat que Colau no només podrà arribar a acords amb el PSC, partit amb el qual governarà, sinó també amb ERC, i ha apel·lat a la seva condició de força d'esquerres: «Hi ha molts punts de coincidència amb les altres dues forces d'esquerres, el PSC i ERC».

Subirats ha defensat la col·laboració amb el PSC i també amb ERC, malgrat les discrepàncies amb els republicans de les últimes setmanes: «La realitat és diversa i plural. No és el moment de governs monolítics». A més, el regidor de BComú ha expressat el seu pesar per la situació del regidor de JxCat Quim Forn, en presó preventiva des del 2 de novembre de 2017: «Mantenim una bona relació amb Quim Forn. Em sap molt greu la situació en la qual es troba».

També et pot interessar...