rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Junts per Catalunya i ERC arriben a un acord per a la investidura

Carles Puigdemont farà un pas al costat la setmana que ve
Carles Puigdemont proposarà com a candidat a la presidència Jordi Sànchez | CatalunyaDiari.cat

 

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ja han aconseguit tancar l'acord d'investidura, segons ha informat aquest matí RAC 1. Segons el mitjà, Carles Puigdemont acceptarà finalment fer un pas al costat la setmana vinent, i proposarà com a candidat Jordi Sánchez.

 

De fet, aquesta setmana ja s'avançava que l'expresident de l'ANC i el número dos de Junts per Catalunya podria ser el possible nou candidat a la presidència de la Generalitat. D'aquesta manera, Carles Puigdemont seria investit de manera simbòlica i Sánchez es convertiria en el nou president de la Generalitat de Catalunya. 

Les condicions de Puigdemont

Es tracta de l'acord més destacat de les negociacions entre les dues formacions. Cal recordar que, tot i que les negociacions avancen a bon ritme, també hi ha aspectes molt encallats. 

 

A hores d'ara el que coneix és que Carles Puigdemont està a punt de cedir la candidatura a la presidència de la Generalitat, però que es quedaria dues prerrogatives: el nomenament d'un càrrec simbòlic i el lideratge executiu i estratègic del nou Govern. En unes altres paraules, i com diu el mitjà citat, les decisions hauran de tenir el seu vistiplau. 

 

I és que a través d'aquest acord, les formacions independentistes busquen un nou pols amb l'Estat perquè la justícia s'hagi de pronunciar sobre si deixa que una persona empresonada es pugui presentar a la investidura. 

Turull, possible candidat

No obstant això, i en cas que Jordi Sánchez tampoc pugui convertir-se en el nou president de Catalunya, el tercer nom de la cadena serà Jordi Turull, que ara per ara té tots els números de tornar a ser conseller de la Presidència. 

 

D'altra banda, ERC reclama tenir el portaveu del Govern i també el càrrec de director general de comunicació, que és qui coordina la comunicació de tots els departaments. 

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris