TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Junts per Catalunya i ERC intensifiquen les negociacions per desencallar la investidura

Aquest cap de setmana es faran diverses reunions entre els partits independentistes
Imatge del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya

 

Els partits independentistes busquen la fórmula per tirar endavant la investidura de Carles Puigdemont, qui ara mateix és l'únic candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, i segons informa 'TV3', aquest cap de setmana es faran diverses reunions, tant a Catalunya com a Brussel·les, per mirar de desencallar les negociacions per a la investidura. 

Diverses opcions per investir Puigdemont

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, exigia als altres partits «una investidura efectiva», ja que no poden portar a terme una fórmula amb la qual els diputats acabin davant el jutge.

 

En aquest context, i segons informa el citat mitjà, la secretària general d'ERC ha visitat el líder del partit, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera. Avui serà el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, qui visitarà a l'exvicepresident del Govern a la presó. 

 

Tanmateix, el diputat d'ERC Gerard Gómez del Moral veu que hi ha «diverses opcions» per investir Puigdemont sense que hi hagi conseqüències penals i demana a Junts per Catalunya que expliquin quina és la proposta que tenen. 

 

«No només n'hi ha una, hi ha diverses. Hi ha diverses opcions entre les quals nosaltres estem amatents a les que avui deia el portaveu de Junts per Catalunya que ens volen traslladar. I nosaltres estem amb els braços oberts per trobar la fórmula, la que sigui, que pugui permetre que el president Puigdemont pugui esdevenir el president efectiu del Govern», assegura Gómez del Moral. 

Junts per Catalunya demana «prudència»

D'altra banda, Junts per Catalunya assegura que tenen clar el pla a seguir, però demanen prudència i diuen que ara toca ser discrets. Tanmateix, el partit que lidera Carles Puigdemont, confia que l'acord és possible i asseguren que es podran superar els posicionaments particulars per permetre la investidura. 

 

Així doncs, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, feia una crida a la confiança dins del bloc independentista, després de les tensions dels últims dies. «Jo estic convençuda que en el si del sobiranisme sabrem trobar el camí conjunt una vegada més».

 

A més, Pascal deixava clar que «crec que en aquest procés hem demostrat que això és possible i crec que hem de ser capaços de fer compatible aquests dos elements: el mandat de les urnes amb el de tenir un govern». 

 

Pascal sentenciava les seves declaracions dient que: «Jo no faré valoracions concretes de les paraules de la Marta Rovira, però per part nostra hi ha la plena disposició que puguem aconseguir un acord tan aviat com sigui possible».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris