Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
laura borràs

Junts per Catalunya es decanta pel 'no' a la pròrroga de l'estat d'alarma

Una de les principals condicions de la formació era que el Govern pugui recuperar les seves competències

La diputada Laura Borràs durant una compareixença al Congrés dels Diputats
Junts per Catalunya votarà en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma per tercer cop | Catalunya Diari

Junts per Catalunya (JxCat) no donarà suport i votarà en contra de la nova pròrroga de l'estat d'alarma que es votarà aquest dimecres 20 de maig al Congrés dels Diputats. Així ho han confirmat fonts de la formació catalana, després del fracàs de les conversacions  encapçalades per la diputada Laura Borràs. La formació havia estudiat la possibilitat de fer abstenció però, finalment, ha decidit que es mantindrà en contra en les darreres votacions.

 

Les cinc condicions per deixar enrere la negativa

La formació havia fixat cinc condicions per deixar enrere la negativa. La primera passava perquè el govern espanyol reconegués el president de la Generalitat, Quim Torra, com a autoritat competent en el procés de desescalada. També plantejava l'aprovació d'una prestació  dirigida als que no poden anar a treballar perquè tenen persones dependent a càrrec o un acord perquè les administracions locals, individualment, poguessin utilitzar romanents per afrontar la crisi.

A més, JxCAT proposava crear un mecanisme vàlid i efectiu per assegurar que els préstecs  amb avals de l’ICO arribin al destinatari final sense dilacions ni interferències, amb la màxima agilitat i a un interès “raonable”.

Finalment, la formació també demanava que es fes el pagament immediat de les prestacions dels ERTO  a les persones que encara no les han cobrat. Per últim, reclamava una nova moratòria  dels impostos  condicionada a la recuperació de l’activitat.